7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Küresel kriz cinselliği etkiliyor

Dünya genelinde yaşanan küresel kriz, sadece ekonomiyi değil, cinsel yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Dünya genelinde kendini yoğun bir şekilde hissettiren ekonomik kriz, insanların sadece cebini değil, sağlığını da olumsuz etkiliyor.

Uzman psikolojik danışman hipnoterapist ve cinsel terapist Şahin Uçar, kriz ortamlarında insanların stresi çok yoğun olarak yaşadığını belirterek, "Son dönemde yaşanan küresel krizin getirdiği faktör, cinsel yaşamı da büyük ölçüde baltalamaktadır. İnsanlar kendinden emin hissettiren duygulardan uzaklaşır. Her an kötü bir şey yaşayabileceğini, işinden olabileceği, düzeninin bozulabileceği, iş yerinde hata yapma kaygısını yaşar. Cinsel yaşam ise stresten ve kaygıdan uzak, rahat ve sakin bir ortamda sağlıklı bir şekilde sürdürülür" dedi.

Son dönemde dünya genelinde etkili olan ve Türkiye'de de kendini hissettirmeye başlayan ekonomik kriz sebebiyle insanların cinsel hayatta büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Şahin Uçar, "Son dönemlerde özellikle erkeklerde sertleşme bozukluğu şikayeti görülmektedir. Büyük bir tedirginlik yaşayan erkek, cinsel isteği olduğu halde gereken sertliğe ulaşamaz. Kadınlarda ise özellikle cinsel isteksizlik gibi şikayetler görülmektedir. Bu sorunlarla uğraşan insanlar, depresyon yaşar. Strese bağlı olarak duygusal metobolizmaları bozulur. Yatakta sürekli gergin olur. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle sağlık sorunu yaşayanlar, eşini mutlu edemeyeceğini düşünerek cinsel ilişkiden sürekli kaçar. Zaten insanlar bu tür ortamlarda cinsel ilişkiyi de düşünmez. Hayatın olmazsa olmazlarından cinsel hayat zedelenince de tüm insanlar büyük sıkıntı yaşar" diye konuştu.

Ekonomik sıkıntılar sürdükçe cinsel yaşamda sıkıntı yaşayan insanların sayısının da artacağını kaydeden uzmanlar, özellikle eve iş taşınmamasını tavsiye etti. Evinde sadece ailesiyle ilgilenenlerin sorunları daha az hissedebileceğini kaydeden uzmanlar, cinsel problemleriyle baş edemeyenlerin sağlık kuruluşlarına başvurmasını önerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 10:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?