8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kürk defilesi mankenleri terletti

Bursa'da bir barda düzenlenen kürk defilesi mankenleri terletti. 50 metrekarelik dar alanda tavşan tüyü kürkleri sergileyen mankenler zor anlar yaşadı. Hayvan postundan yapılan kürkleri üzerlerinde taşımak zorunda olan mankenler hayvanseverlerden özür diledi. 

Kükürtlü Caddesi üzerindeki "I Vory" barda düzenlenen son moda kürklerin sergilendiği defileye Bursa'lı mankenlerin yanı sıra Fashion TV 2008 en iyi model ödülü alan manken Alev Çokeller de katıldı. 50 metrekarelik dar alanda kürkleri taşıyan mankenler sıcaktan zor anlar yaşadı. Öte yandan manken Alev Çokeller, defile sonrası hayvanseverlerden özür diledi. 

Çokeller, "Kürkleri gördüğümde ben de çok üzülüyorum, bu hayvanların avlanıp postlarının bu şekilde kürk yapılması bence de vahşice, ancak ben bir mankenim, işimi yapıyorum. Hayvanları çok seviyorum, hayvanseverlerdende özür diliyorum" dedi. 

Öte yandan son bir yıldır kürk ürünlerine talebin arttığını belirten firma sahibi Turan Seyis, kürkün pahalı bir giysi olmadığını, alınan bir kürkün 30 sene kullanılabildiğini ve o günün modeline uyarlanabilip değiştirilebildiğini, bu özellikleriyle çoğu kıyafetten daha uygun olduğunu söyledi. Bilinçsiz avlanmanın geçmişte kaldığını, yanlış avlanmaya firma olarak karşı olduklarını belirten Turan Seyis, "Kürklerini sattığımız hayvanlar özel çiftliklerde yetiştiriliyor. Örneğin İspanyol tavşanının
postundan yapılan kürk revaçta. İspanyol tavşanının hem etinden, hem de postundan yararlanılıyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan kadınların giydiği kürklerin canlı olduğuna dikkat çeken Seyis, 2 senede bir kürklerin bakımının yapılmasının şart olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?