7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kursiyerler hünerlerini sergiledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK) kapsamında Gemlik Kurs Merkezi’nde eğitim alan kursiyerler, el emeği göz nuru eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. 

Bursa’nın halk üniversitesi olarak nitelendirilen BUSMEK’in Gemlik Kurs Merkezi’nde gerçekleştirilen ev tekstili, ahşap boyama, ebru, tezhip, modelistlik, stilistlik, giyim, resim ve rölyef kurslarında eğitim alan yaklaşık 500 kursiyerin yıl boyunca ürettikleri eserler Gemlikli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Masa örtülerinden abiye kıyafetlere, resimlerden ahşap boyama ve dekoratif eşyalara uzanan 200 ürünün izlenime sunulduğu serginin açılışını Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın ile BUSMEK Genel Koordinatörü Mustafa Özen yaptı. 

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, BUSMEK kurslarıyla insanların gönüllerindeki güzellikleri ortaya çıkarmayı amaçladıklarını anlattı. Yalın, “Bursa’da 31 bin kişinin BUSMEK’ten faydalandığı ve 20 binin üzerinde insanın da sertifikasını alarak, yaşamında yeni bir yolda yürümeye başladığını hepimiz biliyoruz. Kursiyerlerimiz, Gemlik’te kurs merkezi olarak düzenlenen mekanda çok zor şartlar altında çalıştılar. Gemlik, elindeki dar imkanlara rağmen gücünü ortaya koydu. Bugün açılan sergi de bunun en güzel örneğidir” diye konuştu. 

BUSMEK Genel Koordinatörü Mustafa Özen ise, BUSMEK’in faaliyetlerini anlattığı konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir sosyal projesi olan BUSMEK sayesinde iş gücü potansiyelini harekete geçirdiğini vurguladığı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür etti.

ÖZEL ESERLER, ÜÇ GÜN BOYUNCA İZLENECEK

2007 - 2008 eğitim öğretim dönemi boyunca ürettikleri eserleri sergileyen kursiyerlerin heyecanına ve sevincine aileleriyle yakın dostları ortak oldu. Gemliklilerin yoğun ilgi gösterdiği sergideki eserleri ilgiyle inceleyen sanatseverler, birbirinden güzel çalışmaları çok beğendiklerini belirtti. Vatandaşlar, Gemlik’teki BUSMEK kurslarıyla halka güzel eserler sunma fırsatı veren Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını da desteklediklerini söyledi. İlçede bu yıl 2.’si gerçekleştirilen yerel sergi, 20 Haziran Cuma gününe kadar görülebilecek.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 11:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?