7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kutsal emanetlere yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Temaşa-i Ramazan 2008 etkinlikleri kapsamında izlenime sunulan Kutsal Emanetlerin Fotoğrafları Sergisi, büyük ilgi görüyor. 

Tayyare Kültür Merkezi'nde açılan Kutsal Emanetler Sergisi, Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetlerin fotoğraflarını Bursalılarla buluşturuyor. 16. yüzyılda Mısır'ın fethini takiben Topkapı Sarayı'na getirilen, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimize, Kabe'ye ve bazı sahabe-i kirama ait olan kutsal emanetlerin fotoğraflarını vatandaşlar dikkatle inceliyor. Topkapı Sarayı'nda asılları korunan kutsal emanetlerden Hazreti Muhammed'in kılıçları, yayı ve değerli bir kutu içerisinde muhafaza edilen hırkası, mührü, sakal kılları ile ayak izlerinin yer aldığı fotoğrafların yanı sıra Yavuz Sultan Selim'in 1517'de Mısır'ı fethinden sonra getirdiği orijinal eserlerin de fotoğrafları Bursa'da sergileniyor. 

Ramazan ayı boyunca izlenebilecek sergiden dolayı mutlu olan vatandaşlar, orijinalini aratmayan güzellikteki fotoğrafların, büyükler kadar çocuklar tarafından da tanınmasının önemli olduğunu söyledi. Sergiyi gezen ziyaretçiler, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini ihmal etmeyen ve bunun yanında kültürel değerlere de sahip çıkarak kutsal emanetleri Bursalıların ayağına getiren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:16:56
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 17:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?