8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kuyumcu hırsızı hakim karşısında

Bursa'da, girdiği kuyumcunun 13 yaşındaki oğlunu rehin aldıktan sonra, silah zoruyla 150 bin YTL'lik altını gasp ederek kaçarken iş yeri sahibi tarafından yakalanıp polise teslim edilen sanığın yargılanmasına başlandı. 

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak" suçlarından 38 yıla kadar hapsi talep edilen İ.A. (46), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Müşteri olarak girdiği kuyumcunun 13 yaşındaki oğlunu rehin aldıktan sonra 150 bin YTL'lik 4 kilogram altını gasp etmekle suçlanan sanık, işçi olarak çalıştığı fabrikadan aldığı 475 YTL para ile geçinemediğinden dolayı bunalıma girdiğini belirterek, "Altınları alıp kaçarken, işyerinde çalışan çocuğu da güvence olması için bir süre yanımda götürmek istedim. Ona zarar vermeyi düşünmedim. Ancak, işyeri sahibi peşimden gelince, korkutmak için bir kez ateş ettim. Ancak ısrarla takip etmeyi sürdürdü ve ben yaptığımdan pişmanlık duyup orada ölmek istedim. Silahı başıma dayadım, ancak bunu da beceremedim. Çok pişmanım" diye konuştu. 

Müşteki olarak ifadesi alınan kuyumcu E.B. (32), sanıldığı kadar masum olmadığını söylediği sanığın 13 yaşındaki oğlunu rehin olarak yanında götürmek istediğini, peşinden koşunca oğlunu bıraktığını söyleyerek, "Kendisi beni görünce silahını bana doğrultup ateş etti. Ben peşinden koşmayı sürdürdüm. Sokağın köşesinde bana dönüp (Gelme, yoksa seni öldürürüm) dedi ve silahı kafama doğrulttu. Ben de kendisine vurmasını söyledim. İki el ateş etti, ancak silah patlamadı. Eğer patlasaydı başımdan vuracaktı. Üzerine atlayıp silahını aldım. Sonra polisler geldi ve onu ekiplere teslim ettim" dedi. 

Sanık tarafından rehin alınıp kaçırılmak istenen 13 yaşındaki K.B., sanığın işyerine girer girmez silah çekip altınları bir poşete doldurmalarını istediğini ifade ederek yaşadığı dehşet anını şöyle anlattı: "İşyerimizde çalışan H.İ.A. ile birlikte altınları poşete doldurduk. Çıkarken silahını bana doğrultup, benim de kendisi ile gelmemi istedi. Bağırırsam vuracağını söyledi. Birlikte giderken babamın sesini duydum. O anda sanık beni bırakıp babama ateş etti. Ben de bu sırada kaçıp araçların arasına
saklandım, babam peşinden gelmeyi sürdürünce de beni bırakıp kaçtı. Şikayetçiyim, cezalandırılsın" şeklinde konuştu. 

Duruşma, eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?