7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kuyumcuyu soyan zanlı tutuklandı

Bursa'da, bir kuyumcudan silah tehdidi ile 4 kilo altını alıp kaçmak isterken silahı tutukluk yapınca iş yeri sahibi tarafından yakalanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi Kanalboyu Sokak'ta meydana geldi. Fabrikada 400 YTL maaşla çalışan 3 çocuk babası İsmail A. (46), Recep (35) ve Ercan Bay (32) kardeşlerin kuyumcu dükkanına silahla girdi. Kuyumcu dükkanını açan Ercan Bay'ın oğlu 15 yaşındaki Kadir Bay ile burada çalışan Halil İbrahim Atıl'ı (22) tehdit eden İsmail A., müşterilere aldırış etmeden kasada bulunan 150 bin YTL tutarındaki 4 kilo altını çantaya koydurup kaçmaya başladı. Bu sırada dışarı çıkan Kenan Bay ile Halil İbrahim Atıl, "Soyulduk" diye bağırmaya başladı. 

Tabancasıyla havaya ateş eden İsmail A.'nın kaçtığını gören ve o esnada iş yerine gelmekte olan Ercan Bay, soyguncuyu yakalamak istedi. Kendisine yaklaşan Ercan Bay'ın kafasına ateş etmek isteyen İsmail A., tabanca tutukluk yapınca yakalandı. Silahı yere düşen İsmail A., kendisine yumruk atan kuyumcuya, "Ne olur kafama sık ve beni öldür. Yapamıyorsan tabancayı ver, intihar edeceğim. Bu ayıp bana yeter" diye yalvardı. 

Sorgusu tamamlanan İsmail A., "silahlı gasp ve adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:56:33
Güncelleme :21 Ağustos 2008 Perşembe 17:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isimsizz IP: 88.246.18.xxx Tarih : 21.08.2008 21:29:38

bu adam bizim müşterimiz hala inanamıyorum böle bişi yaptığına çok efendi biriydi nasıl bir darboğazdaydıki şerefini ayaklar altına aldıı düşünmek gerek allah geride kalan cocuklarına acısınnn ne diyelimmm