7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Laf atma cinayetine 12 yıl hapis

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kendisine laf atıp telefon konuşmasını taklit ettiği iddiasıyla tartıştığı genci kalbinden vurarak öldürdüğü öne sürülen sanık, 12 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen M.Y. (22), bugün son kez hakim karşısına çıktı. Geçen sene piknikten dönerken motosikletin arızalanması üzerine yardım için aradığı yakınlarıyla olan telefon konuşmasını taklit edip laf attığı iddia edilen Fatih Çiner'i, ruhsatsız tabancayla kalbinden vurarak öldürmekle suçlanan ve polisin patates tarlasında yakaladığı M.Y., son sözünde, "Ölen genci tanımıyorum. Aramızda husumet de yoktu. Vereceğiniz karara saygılıyım" dedi.
 
Duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen maktul Fatih Çiner'in babası Ş. Çiner ise karar duruşmasına gelmedi. Mahkeme sanık M.Y.'ye, "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından suçun tahrik altında işlenmesi, duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşundan dolayı indirim uygulanan sanığın cezası 11 yıl 8 aya indirildi. M.Y.'ye ayrıca Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan da 1 yıl hapis ve 450 YTL para cezası verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 11:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?