7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

LDP İl binası törenle açıldı

Bursa'da parti binasının açılışını yapan Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre Türkiye'nin demokraside dünyanın 88. ülkesi olduğunu ve bunun da Türk halkının hak ettiği gibi yönetilmemesinden kaynaklandığını söyledi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki LDP il binasının açılışına katılan Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, davul ve zurnayla karşılandı. Açılış kurdelesini alkışlar eşliğinde kesen Başkan Toker, "Siz olmadan ben bir hiçim. Türkiye'nin hiç olmadığı kadar LDP'ye ihtiyacı var" diye konuştu.

Partiye ilk kaydı yapan Toker, "Türkiye demokrasiye önem vermeden yönetilmiş ve yönetilmektedir. Bilgi erişimi, internet yasaklarıyla engelleniyor. Demokrasiye ihtiyacımız var. Hak ve özgürlükler engellenirse, bunlar sanki bize bir lütufmuş gibi verilirse ortada bir yanlış vardır. Türkiye, Birleşmiş Milletler raporlarına göre demokraside dünyanın 88. ülkesidir. Bizim demokrasimiz için 'hibrit demokrasi, melez demokrasi' diyorlar. Özgürlük endeksinde yarı özgür bir ülke olarak görülüyor. Hayat standardı ve yolsuzlukta ise pek çok Afrika ülkesinin bile gerisindedir. Türk halkı hak ettiği gibi yönetilmiyor" ifadelerini kullandı.

Hürriyetin çok önemli olduğunu, LDP'den başka buna önem veren kimse olmadığını belirten Başkan Toker, "Cumhuriyet bize demokrasi gibi dayatılıyor. Dünyanın en baskıcı ülkesi olan Kuzey Kore de cumhuriyet ile yönetiliyor. Siz bir fizik kitabının kapağına kimya kitabıdır diye yazıp bunu kimseye yutturamazsınız. Fakir olmamızın sebebi devletçi zihniyettir. Baskılarla bir yere varılmaz. İnsanlığın gelişimi özgürlükle olur, baskıyla olmaz. Aklın ve çağın partisi LDP'dir. Türkiye'nin neresine gitsek aynı
meseleler var. Dünyada çıkmadan önce kriz vardı. Piyasalarda para dönmüyordu" iddialarında bulundu.

LDP Bursa İl Başkanı Ahmet Ardıç ve ilçe başkanlarıyla objektiflere gülümseyen Genel Başkan Toker, daha sonra partililerle sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 18:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabiha özcan IP: 88.240.196.xxx Tarih : 27.12.2008 18:08:02

HABER ÇALIŞANLARA LİBERAL DEMOKRAT PARTİ YILDIRIM İLÇE BAŞKANI SABİHA ÖZCAN BİZE KATILIMINIZA VE HABER YAPTIĞINIZ İÇİN İLÇEM YÖNETİMİMDEKİ,ARKDAŞLARIMLA SİZLERE,TEŞEKKÜR EDER.ÇAŞIMALARINIZDA BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM SAGILARIMIZLA BAŞKN SABİHA ÖZCAN