7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Lisede dev kütüphane

Bursa'da Hasan Ali Yücel Lisesi'nde kurulan kütüphanedeki kitap sayısı 3 bin 500'e ulaştı. 

Hasan Ali Yücel Lisesi kütüphanesiyle Bursa'daki okullara kaynaklık ediyor. 13 yıllık öğretmen olan Müdür Yardımcısı Uygar Umut, tarafından kurulan kütüphanedeki kitap sayısı 3 bin 500'e çıktı. Kitaplara olan düşkünlüğü sayesinde Bursa'da 3'ncü kütüphanesini açtığını belirten Uygar Umut, "Kütüphanenin öğrencilere faydasını bildiğim için her çalıştığım okula bir kütüphane yapmak için çalışıyorum. Daha önce Samanlı İlköğretim Okulu'nda 600 kitaplık, daha sonra Nuri Erbak Lisesi'nde bin 300 kitaplık kütüphane açtım. 3 yıl önce bu okula geldim ve kütüphane kapalıydı. Geçen ay 3 bin 500 kitabın 2500'ü okundu. Kaynaklar dışında tüm kitaplar sirküle oluyor. Bin 400 okul mevcudumuzun bulunurken, kütüphanemizin bin 130 üyesi var. Tamamen kendi kaynaklarla aldığımız ve maaşını ödediğimiz bir kütüphane memuru var. Kütüphanemizde ayrıca 10 adet bilgisayarımız var. Tüm kitaplar güncel olarak takip ediliyor. Kitap sergisinde ilk gelen kitaplar sergileniyor ve kütüphanede yer alıyor. Edebiyat, tarih, felsefe, Bursa kitapları gibi birçok eser kütüphanemizde bulunmakta. Bursa kitapları hususunda başka okullara da kaynaklık ediyoruz" dedi. 

Öğrencilerin çok kitap okumaları sonucu kitap yazmaya başladıklarını ifade eden Umut, " Bazı kitap ekleri ve kamu kurumları için öğrencilerimiz kitap yazıyor. Buda bizim için emeğimizin meyvelerini aldığımızı gösteriyor. Kitapları kendi öz kaynaklarımızla alıyoruz. Üye aidatları, gönüllü bağışları ile bu işi yürütüyoruz. Bizim, şehir kütüphanesinden daha fazla ve aktif üyemiz var. Birçok okulda kütüphanelerde eski kitap var. Bizde son eserlerin tamamı mevcut. Geçen yıl bir öğrencimiz bir öğretim yılında 214 kitap okumuş. Şu anda eylül-ekim arasında 24 kitap okuyan öğrenci var. Çocuklarımızın yazdığı kitapları akademisyen ve profosörler okuyup denetliyor" diye konuştu. 

Kitap ve kütüphane kurmaya çok emek verdiğini kaydeden Umut, "Hedefim 5 bin kitaplık bir kütüphane yapmak. Kütüphanemizde gereksiz kitap yok. Tamamen öğrencinin işine yarayacak ve faydalı kitaplar var. Onun için seçici eserleri alıyoruz. Birçok okula kitap desteği de veriyoruz. Bizim yıl içerisinde sosyal etkinlik derslerimiz var. Yılı 4'e böldük. Kitap, oyuncak kırtasiye ve sağlık malzemesi gibi yardımlar yapacağız. Çeşitli okullar kütüphanemizi ziyaret ediyorlar. Çevreden çok övgü alıyoruz" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 10:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?