7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Lodos Bursa'yı vurdu

Bursa'da saatte 70 kilometre hizla esen ruzgar, kent genelinde hayati felc etti.

Bircok evin catisi ucarken, reklam panolari devrildi. Bir dernegin catisinin ucmasi sonucu, park halinde bulunan arac kullanilmaz hale getirdi. Lodosun devirdigi kamyonet ise cekici tarafindan kaldirildi.
Bursa'da aksam saatlerinde baslayan ve saatteki hizi 70 kilometreye ulasan lodos, kent genelinde yasami durma noktasina getirdi. Ertugrulgazi Mahallesi'nde bulunan Artvin Yusufeliler Dernegi'nin catisi bina altinda bulunan Latif Cinar'a ait 16 U 7296 plakali aracin uzerine dustu. Beton yiginlari altinda kalirken arac kullanilamaz hale geldi. Ayni sokakta park halinde bulunan ve Sabri Gocmen'e ait oldugu ogrenilen 16 J 4912 plakali arac da kopan parcalar nedeniyle zarar gordu. Yoldan gecen vatandaslar ise kacarak, canlarini zor kurtardiklarini belirtti.
Bu arada Teferruc Mahallesi, Menekse Caddesi uzerinde bulanan bir evin catisi da sokak uzerine dustu. Olay esnasinda yoldan kimsenin gecmemesi olasi bir faciayi onledi. Catidan kopan parcalar, elektrik kablolarinin da zarar gormesine neden oldu.
Ankara yolu uzerinde bulunan reklam panolari ise yol kenarina devrildi. Erikli Mahallesi'nde bir kamyon, siddetli lodos sebebiyle devrildi. Devrilen kamyon cekici yardimiyla kaldirildi.


Polis ekipleri, hasar meydana gelen olaylari incelemek icin bolgeyi guvenlik seridi altina aldi. Ancak siddetli ruzgar, polis ekiplerinin olay yeri bandi cekerken gucluk yasamasina sebep oldu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 04:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?