7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Lodos Bursa'yı zehirledi

Bursa'da dün gece başlayan lodos şiddetini arttırarak şehirde hasarlara yol açıyor. Ağaçları devrilerek araçlara hasar veren lodos sonucu 120 kişi karbonmonoksit zehirlenmesiyle çeşitli hastanelere başvurdu. İtfaiye, polis ve kurtarma ekipleri seferber olurken, şiddetli lodos sokaktaki çocuk ve kadınları uçurdu.

Lodos ağırlıklı olarak Uludağ'ın eteğindeki Yıldırım ilçesinde hasara yol açtı. Arabayatağı, Şirinevler, Yavuzselim, Eğitim ve Bağlaraltı Mahalleleri'nden 72 kişi Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yüksek İhtisas, Bursa Devlet ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne müracat edenlerle birlikte zehirlenen kişilerin sayısının 120'ye ulaştığı bildirildi.

Karbonmonoksit gazından zehirlenenlerin çoğunluğunu çocuklar ve yaşlı kişiler oluşturuyor. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Op. Dr. Atilla Satır, 72 kişinin zehirlenme sebebiyle başvurduğunu ifade ederek, "Bunlardan 12'si müşahade altına alındı. Vatandaşlarımız şiddetli fırtına ve lodosta sobalarını yakmasınlar" dedi.

Bağlaraltı Mahallesi Kaplangazi caddesinde bir okulun bahçesindeki 300 yıllık çınar ağacı büyük bir gürültü ile Bedri Kol ve Refik Kurt'a ait iki aracın üzerine düştü. İki araç kullanılamaz hale gelirken 20 bin YTL'lik hasar oluştu.

Şükraniye Mahallesi Bahçe Sokak üzerinde de Tedaş'a ait bir elektrik direği dibinden koparak bir aracın üzerine devrildi. Araçta hafif maddi hasar meydana geldi. Soğanlı Mahallesi Ilgar sokakta bir çatının uçması neticesi bir kişi

Şiddetli lodos, sokakta çocukları ve kadınları hazırlıksız yakaladı. Caddelerde poşetler ve ağaç yaprakları çöp dağları oluşturdu. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ni bahçesinde minik serçe kuşları fırtınadan dolayı uçamayınca araçların altında korunmaya çalıştılar.

Fırtına sebebiyle Marmara Denizi'ndeki balıkçıların da açılamadığı bildirildi.

Yetkililer ihtiyarların ve çocukların mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamalarını tavsiye ettiler. Lodosun Pazar günü de etkisini sürdüreceği bildirildi

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 10:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?