8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Lodostan sonra yağmur vurdu

Bursa'da 2 gündür devam eden ve birçok elektrik telinin kopmasına,ağaçların ve direklerin devrilmesine, çatıların uçmasına ve insanların zehirlenmesine sebep olan lodosun ardından akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti.

Bursa'da 2 gündür etkisini sürdüren lodos, akşam saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Aniden bastıran yağmur sonrasında şehrin ana caddeleri sular içerisinde kaldı. Logarların tıkanması sebebiyle caddeler adeta göle dönerken, işyerlerini su baskınından korumak isteyen bazı esnaflar, yolda biriken suyu tahliye edebilmek için çareyi kaldırımı kırmakta buldu.

Santral Garaj'da bulunan lokantalarını su basmasından korkan esnaf, ellerine geçirdikleri kürek ve çekiçlerle önce parke taşların söktü, ardından kaldırım taşlarını kırmaya çalıştı. Ancak bunda başarılı olamayan garsonlar, belediye ve yetkililere tepki gösterdi. Su birikintilerine girerek araçları arızalanan vatandaşlar ise otomobillerini iterek suyun içerisinden çıkarttı.

Ani bastıran yağmurda en çok yine batçıklar etkiledi. Yarım saat içerisinde sular içerisinde kalan batçıklar, bir çok aracın arıza yapması sebebiyle trafiğe kapatıldı. Belediye ve itfaiye ekipleri ise logarların açılması için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ancak önemli bir sel baskının yaşanmadığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 09:38:53
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 09:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?