7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Maaş alamayan işçiler yol kesti!

İnegöl ilçesinde bir kağıt ambalaj fabrikasında çalışan işçiler, 3 aydır maaş alamadıklarını söyleyerek fabrika önünde eylem yaptı.

İnegöl ilçesinde bir kağıt ambalaj fabrikasında çalışan 53 işçi, mayıs, haziran ve temmuz aylarına ait maaşlarını alamadı.

Aralarında bayanların bulunduğu 53 işçi, fabrika makinelerinin kamyonlara yüklendiği haberini alınca fabrikanın önünde toplanıp giriş kapısı önünde oturma eylemi yaparak kamyonların çıkışına izin vermedi.

İşverenlerle işçiler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Olay, jandarmaya bildirildi. Yenice Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri olay yerine gelerek gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, İnegöl Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Yağız ve Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Adil Kara da olay yerinde uzlaşma sağlanması için çaba sarf etti.

İşverenlerin kendilerine ödeme yapılacağına dair söz verdiğini belirten işçiler, "İşverenler bize verdikleri sözde durmadı. Bu gün de makinelerin İstanbul'a taşındığı haberini alınca maaşlarımızı alamayacağız endişesiyle buraya geldik. Yaptığımızın kanuni olmadığını biliyoruz ama makineler gittikten sonra hakkımızı nasıl alacağız? Mayıs ayından beri maaş alamıyoruz. Geçen ay işveren tarafından maaş karşılığı senet verildi. Ancak bankaya götürdük, hiçbir banka senetleri kabul etmedi. Maaşlarımızı almadan makinelerin taşınmasına izin vermeyeceğiz. İşverenlerden maaşlarımıza karşılık kendi şahsi senetlerini vermelerini istiyoruz" dediler.

İşçilerin teklifi üzerine işverenlerden Cihan Ceritoğlu ile Sedat Tandoğan, fabrikada 3 adet otomobilin bulunduğunu, bunları rehin olarak bırakabileceklerini söyledi. İşçilerin söz konusu şirkete ait 3 otomobilinde hacizli olduğunu iddia etmeleri üzerine Jandarma Komutanı İbrahim Yağız, otomobillerin sorgulamalarını yaptırdı. Şirkete ait üç otomobilin de ipotekli olduğu anlaşıldı.

Pazarlık sonucunda işverenler Ceritoğulları ile Tandoğan, işçilere 25 Temmuz günü ödenmek üzere mayıs ayına ait, 8 Ağustos tarihinde ödenmek üzere haziran ve temmuz aylarına ait maaşlarına karşılık şahsi senetlerini verdi. Ayrıca rehin olarak 2 adet forklift aracı da Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Adil Kara'ya yediemin olarak bırakılmasıyla anlaşma sağlandı. İşçiler de fabrika önündeki eylemlerine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 17:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?