7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Maç kutlaması yasa dönüştü

Bursa'da 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin İsviçre karşısında aldığı 2-1'lik galibiyeti kutlamak için gezmeye çıkan 17 yaşındaki 4 arkadaşın bulunduğu otomobil, ağaçlara ve elektrik direğine çarptı. Kazada, lise öğrencisi Hulusi Murat Tanırer öldü, 3 arkadaşı yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Hulusi Murat Tanırer, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki bir kafede okul arkadaşları ile maçı izledikten sonra eve geldi.


Mahalle arkadaşlarından birinin telefonla arayarak “maç coşkusunu sokakta kutlamak için kendisini davet etmesi üzerine” annesi Gülsen'den “15 dakikalığına izin aldığı” bildirilen Tanırer ve buluştuğu arkadaşları Ö.Ç (17), G.B (17) ve K.B (17), Ö.Ç'nin kullandığı 16 BJR 10 plakalı otomobille şehir turuna çıktı. Otomobil, Bursa-İzmir karayolunun Bursaray Küçüksanayi İstasyonu mevkisindeki Metro Grossmarket yakınında yol kenarında bulunan ağaçlara ve elektrik direğine çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı.


Kaza sırasında arka koltukta oturduğu otomobilden fırlayarak ağır yaralanan Özel Nilüfer Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hulusi Murat Tanırer, ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.


Kazada yaralanan, lise öğrencisi oldukları öğrenilen Ö.Ç, G.B, K.B. de hastaneye kaldırıldı.


Bu arada, Hulusi Murat Tanırer'in ölüm haberi ailesi ve yakınlarını yasa boğdu.


Aileyi ziyaret ederek “baş sağlığı” dileğinde bulunan okul yöneticileri, lise eğitiminin 4 yıla çıkarılması nedeniyle gelecek yıl mezun olması gereken Tanırer'in başarılı, herkes tarafından sevilen bir öğrenci olduğunu kaydetti. Yöneticiler, “Teşekkür Belgesi” almaya hak kazanan Tanırer'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, öğrenci için okulda bir anma töreni düzenleneceğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 12:27:14
Güncelleme :12 Haziran 2008 Perşembe 12:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus erhan IP: 85.108.12.xxx Tarih : 12.06.2008 18:38:20

bu kazaya karışan herkesı tanıyorum ve kazadan 15 dk önce yıgenımı eve bırakan rahmetlı eve dondukten sonra kaza yaptı