8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Macera tutkunu Bursalı işadamı öldü

Bursalı macera tutkunu işadamı Tekin Ünal, dün gece bindiği motorlu yelken kanatın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, dün akşam 18.00 sıralarında Eskişehir'deki THK İnönü tesislerinden havalanan Altan Aydın (28) idaresindeki motorlu yelken kanat, havalandıktan bir süre sonra kanadın kopması sonucu İnönü Meydanı'nın 8 kilometre batısında, Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Kandilli köyü yakınlarında düştü. Uçuş pilotu Altan Aydın ve Bursalı iki çocuk babası işadamı Tekin Ünal (44), çıkan yangında hayatlarını kaybetti. 

Yakınları, ilk etapta pilot Aydın'ın cesedini ayağındaki platinden teşhis etmeye çalıştı. Aydın ve Ünal'ın cenazeleri, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. 

Bursa'nın tanınmış işadamlarından parkeci Tekin Ünal'ın ölümü; ailesi, arkadaşları ve sevenlerini yasa boğdu. Ünal'ın Bursa Enduro Külübü'nden arkadaşları motosikletleriyle adli tıp kurumuna geldi. İki kız çocuk babası olan Ünal'ın 6 senedir enduro motor ve offroad sporlarıyla ilgilendiği, geçen yıl üç arkadaşıyla birlikte motosikletle Sicilya'ya gittiği öğrenildi. Aksun Parke Firması'nın sahibi olan Ünal'ın geçen yıl uçuşlara merak sardığı ve yeni dersler almaya başladığı bildirildi. 
Önümüzdeki yıl Fethiye'de yamaç paraşütü yapmayı hayal eden Ünal'ın similasyon eğitimi de aldığı belirtildi. 

İşadamının cenazesinin, otopsinin ardından Kükürtlü'de kılınacak ikindi namazına müteakip toprağa verileceği açıklandı. 

Tekin Ünal ile birlikte geçen yıl Sicilya'ya giden arkadaşları Ali Bocan ve Turan Gürsoy; "Çok iyi bir arkadaşımızdı. Macera ve doğa tutkunuydu. Geçen yıl birlikte Sicilya'ya gitmiştik. Etna yanardağına çıkmıştık. Tekin ile en son geçen hafta görüşmüştük. 10 senedir similatörle uçuş eğitimi alıyordu. En son geçen yıl resmen uçmuştu. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dedi. 

Öte yandan pilot Altan Aydın'ın cenaze işlemleri için Türk Hava Kurumu'ndan iki pilotun Bursa'ya geldiği, cenazenin otopsinin ardından Isparta'ya gönderileceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 15:26:57
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 15:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?