7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Maganda kurbanı Sezin anıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kestanealan köyünde, dayısının sünnet düğününde, İ.D'nin tüfeğinden seken kurşunla hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Sezin Akoy, ölümünün ikinci yılında mezarı başında ailesi ve arkadaşları tarafından göz yaşlarıyla anıldı. 

Sezin Akoy'un ölümünden bir ay önce amcası Coşkun Akoy'u ve Sezin'in ölümünden bir ay sonra da Sezin'in acısına dayanamayarak babaannesinin vefat ettiğini belirten baba Tayfur Akoy, "Sezin öleli 2 yıl oldu, halbuki bizim Sezin ile çok büyük hayallerimiz vardı. Bugün yaşamış olsaydı, okulunda son yılı olacaktı" dedi. 

Sezin'in mezarı başında babası Tayfur, annesi Nilüfer, kardeşleri Gizem ve Sahra uzun süre göz yaşı döktü. 

Acılı baba, "Ben artık, her şey bitmiş diye oturmak istemiyorum. Şu an hukuki olarak hiç bir şey yapamıyoruz. Dünyada ve Türkiye'de silahsızlanmak için bir hareket başlatmak için örgütlenmeyi düşünüyorum. Bizim gibi birçok aile mağdur, bundan sonra başka anne ve babalar, kardeşler, arkadaşlar ağlamasın istiyorum. Acısı olmayan bilemez, benim kızım hayatının baharında hayatını kaybetti "dedi. 

Ailesi ve arkadaşları Sezin'in mezarı başında dua etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?