7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Mahalli İzci Kampları' başladı

Bursa İzci Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Mahalli İzci Kampları' başladı. Her biri beşer günden oluşan toplam dokuz dönemde gerçekleştirilecek olan kamplara yaklaşık bin öğrenci katılacak. 

Mahalli izci kampları, Gemlik ilçesindeki Hasanağa ile Karacaali Gençlik ve Eğitim Tesisleri Küçük Kumla İzci evinde, Uludağ'daki Kadıyayla mevkiinde, İnegöl ilçesindeki İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Çamlığı'nda ve Mustafakemalpaşa ilçesindeki Özkocaman spor tesirlerinde yapılacak. Bursa İzci Kurulu Başkanı Erdinç Şen, izcilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek, diğer izcilerle kardeşlik duygularını geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Gençleri zararlı faaliyet ve alışkanlıklardan korumak istediklerini belirten Şen, "Doğadan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak, onu koruma ve güzelleştirme yollarını kavratmak, okullar arası izcilik imajını geliştirmek istiyoruz. Yıl içinde yapılan teorik çalışmaları uygulamaya dökerek, iyi alışkanlık ve becerileri geliştireceğiz. Tüketici olmaktan ziyade üretici olmaya sevk edeceğiz. Asgari şartlarda yaşamı sürdürmek için bilgi ve beceri kazandırmak, bilinenleri daha üst seviyeye çıkartmak, kazanılan bilgi ve beceri birikimini ulusal felaketlerde nasıl kullanılabileceğini kavratmak istiyoruz" dedi. 

Gelecek dönemlerde katılan sayısını artırmayı planladıklarını da dile getiren Şen, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?