7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Matematik Olimpiyatı heyecanı

Bursa'da Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen BUNİMO'nun (Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatı) ikincisi 127 okuldan bin 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Özel Nilüfer Fen Lisesi'nde buluşan bin 200 öğrenci matematik dalında başarılarını ispat etmek ve olimpiyatlara ilk adımlarını atmak için ter döktüler. 

Öğrenciler kadar okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerin de heyecanla izledikleri organizasyonda 127 farklı ilköğretim okulu Bursa'nın matematik dalında en başarılı okulu olabilmek için yarıştılar. 

Sınav hakkında bilgi veren Özel Nilüfer Liseleri Eğitim Koordinatörü Zekeriyya Kantaş, her okulun 5,6,7, ve 8. Sınıflarındaki en başarılı 32er öğrencisi ile katıldıkları sınavda bireysel yarışın yanında 12 kişiden oluşan okul takımlarının da yarıştığını, BUNİMO'YA katılan öğrencilere 3 farklı zorluk düzeyinde toplam 50 soru yönelttiklerini, bu soruları cevaplamaları için öğrencilere 120 dakika süre verdiklerinin söyledi. Zekeriyya Kantaş, sınav sonuçlarının 8 Mayıs 2008 Perşembe günü www. nilufer.k12.tr adresinden açıklanacağını, başarı kazanan okul ve öğrencilerin ise 14 Mayıs 2008 Çarşamba günü Özel Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek törenle ödüllendirileceğini kaydetti. 

Özel Nilüfer Fen Lisesi Müdürü Servet Yılar, BUNİMO'ya ilginin her geçen yıl arttığını, geçtiğimiz yıl 93 okuldan 801 öğrencinin katıldığı organizasyona bu yıl 127 okuldan yaklaşık 1200 öğrencinin katıldığını ifade etti. Servet Yılar, 2008-2009 öğretim yılında düzenlenecek 3. BUNİMO'yu Bademli'de inşaatı devam eden ve 1 Eylül 2008'de açılışı yapılacak olan Özel Nilüfer Liseleri'nin yeni kampusunda düzenlemeyi planladıklarını ve bu organizasyonda daha fazla ilköğretim okulunu ve daha fazla sayıda öğrenciyi misafir etmek istediklerini ifade etti. 

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Karagöllü ise ilköğretim çağındaki gençlerin bilim olimpiyatlarına ilgisini çekmek, başarılı öğrencilerin veli, öğretmen ve okul yöneticilerinin dikkatlerini bu öğrenciler üzerine yoğunlaştırmalarını sağlamak amacıyla düzenledikleri BUNİMO'nun il genelinde güzel bir yarış ortamı ve tatlı bir rekabet havası doğurduğunu, bu havanın bir kaç yıl içinde meyvesini vereceğine inandığını söyledi. Mehmet Karagöllü, başarı kazanan öğrenciler yanında okularının ve öğrencileri yetiştiren öğretmenlerin de Cumhuriyet altını ile ödüllendirileceklerini ifade etti. Mehmet Karagöllü, "organizasyona katılan tüm okul, öğretmen, veli ve öğrenciler yanında organizasyonda görev alan tüm yönetici ve öğretmne arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?