7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Meclis bir ayıbı ortadan kaldırmıştır'

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları'nın 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin çok önemli bir demokratik süreçten geçtiğini ve meclisin 25 yıldır yaşanan başörtüsü yasağı ayıbını ortadan kaldırdığını söyledi.
AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları'nın BUTTİM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Bursa İl Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi, büyük bir katılım ve coşkuyla yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde oyların tamamını alan Ahmet Kılıç, Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubunun okunduğu kongrede söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin çok önemli bir demokratik süreçten geçtiğini ifade ederek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye'nin
25 yıldır yaşadığı bir ayıbı ortadan kaldırdı. Toplumsal mutabakatla sonuca ulaşılmış, demokrasi sınavında TBMM yüzünün akıyla çıkmıştır. Türkiye kamplara ayrılmıyor, toplumsal mutabakat yaşanıyor. Halkın laiklikle, demokrasiyle sorunu yok. Belli odaklar kriz algılamasını, topluma dayatmaktadır. Aslında toplumun talepleriyle karşı karşıya gelinmiştir. CHP de yasağın kalkmasını istiyordu. Ne diyordu, 'Anadolu'daki analarımızın, bacılarımızın bağladığı gibi olsun'. Alın işte size, istediğiniz yapıldı. YÖK ile ilgili 17. maddenin de değiştirilmesi söz konusudur. Önemli olan yasakların kalkmasıdır. Karşı çıkanlar, ya 'sizin okumanızı istemiyoruz' diyecekler ya da toplumsal mutabakata katılacaklar. Bu, topluma savaş açmak demektir. Artık bu yolun müşterisi de kalmamıştır" dedi.


Kutuplaşma istenmiyorsa, toplumsal mutabakatın yüzde 80, parlamento mutabakatının da yüzde 75 olduğu bir konuda adım atmak gerektiğini dile getiren Ocaktan, "Artık yapay oluşumların peşinden koşarak enerjimizi boşa harcamamalıyız. Topluma karşı direnirsek marjinalleşiriz. Ana muhalefetin düştüğü durum budur. Ve endişe içindeler. Gelin, Türkiye'nin önünü açalım. Çatışma ortamına yer vermeyelim. Baykal'ın da talihsizliğidir. Milletin oyuyla iktidara gelemeyeceğini bilmesinin sancısıdır. Artık bu işlerin sonu gelmiştir. Endişesi olanları da anlayacağız. Ama genç kızlarımızın özgürlüklerine set çekmeyeceğiz. Bu ayıbın karşısında kimse durmamalıdır" diye konuştu.


AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ise, gençlere seslenerek, "Siz Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasınız. Bu eski şanlı günlerine sizler getireceksiniz. Hoşgörülü olunuz. Tahammülü elden bırakmayınız. Bu ülkenin gerçek sahibi sizlersiniz. Tüm dünya sizin çalışmalarınızı mercek altına aldı. AK Parti gençliğe gereken değeri veriyor. Recep Tayyip Erdoğan, Allah'ın bize verdiği bir lütuftur" ifadelerini kullandı.


Kongrede söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da, muhalefette değişen bir şeyin olmadığını, seçimler olmamış gibi, halkın iradesi sandığa yansımamış gibi muhalefetin konuşmaya devam ettiğini söyleyerek, "'Siz köye, millete gidemezsiniz' diyorlardı. Ama seçimlerden sonra Recep Tayyip Erdoğan meydanlara indi. Deniz Baykal ise 15 gün evinden çıkamadı. Türkiye, AK Parti iktidarıyla günde yüzde 7 büyümeye başladı. AK Parti'nin 80 ilde milletvekili var. Millet dedi ki, 'CHP sen belli bir kesimin partisisin. AK Parti ise ülkenin partisidir'. AK Parti iş, aş, özgürlükler için var" dedi.


Milletvekili Mehmet Tunçak ise, AK Parti'nin muhafazakar demokrat, milleti anlayabilen, önemsediklerine önem veren, ilerici ve özgürlükçü olduğunu anlattı. İlk defa darbe sonrası olmayan bir anayasa hazırladıklarını hatırlatan Tunçak, halkın elinden alınan hakkı millete geri verdiklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 22:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?