7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Media Markt, 17 Aralık'ta açılıyor

Avrupa'nın önde gelen elektronik marketler zinciri Media Markt, Türkiye'deki 8'nci magazasının kapılarını gece yarısı acacak.

Bursa'nın en büyük elektro market zinciri Media Markt, Türkiye'deki 8'nci mağazasının kapılarını, Bursa Nilpark Alışveriş Merkezi'nde 17 Aralık Çarşamba gece yarısı açıyor. 2009 yılını Türkiye'de 'agresif büyüme' yılı olarak ilan eden Media Markt, 2008 'in son günlerinde bir mağazada Bursa'da açıyor.

Nilpark Alışveriş Merkezi'nde 5 bin metrekare alan üzerinde kurulu mağaza, toplam 50 bin ürün çeşidini Bursalılar'a sunacak. Bursa'daki ilk mağazalarını açacaklarını belirten Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, "Avrupa'nın 1 numaralı teknoloji marketi Media Markt olarak, tüm dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen katma değer ve istihdam oluşturmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay İstanbul'da açtığımız 7. mağazamızdan sonra, şimdi Bursa'daki ilk mağazamızı açmanın heyecanını yaşıyoruz. Başta öğrenciler olmak üzere Bursa'da yaşayan herkesin en son teknoloji ürünlerine daha kolay ulaşmasını sağlayacağız. En önemlisi de Bursalı'lar dünya markalarını en ucuza satın alabilecek ve Media Markt'ın yüksek servis kalitesinden kolaylıkla faydalanabilecekler" diye konuştu.

Media Markt mağazasında, televizyon ve görüntü sistemlerinden Hi-Fi ses sistemlerine, bilgisayar ve cep telefonlarından beyaz eşya ve küçük ev aletlerine kadar birçok ürün bulunacak. Media Markt Bursa'daki mağazasında teknoloji tutkunlarını açılışa özel fiyatlar ve promosyonlarla selamlayacak.

1979 yılında ilk mağazasını Almanya'nın Münih kentinde açan Media Markt, Almanya dışındaki ilk mağazasını ise 1989 yılında Fransa'da açtı. Fransa'dan sonra Avusturya, İtalya, İsviçre, Macaristan, Polonya, İspanya, Hollanda, Belçika, Portekiz, Yunanistan, İsveç ve Rusya'daki mağazalarıyla dünyaya açılan Media Markt, Avrupa'nın diğer önemli elektronik mağazacılık zinciri Saturn'ün de kardeş oldu.

Media Saturn Holding bünyesindeki her iki marka tamamen farklı hukuksal kimliklere, yönetim ekibine ve tedarik zincirine sahip ve birçok ülkede birbiri ile rekabet etmektedir. Media Saturn Holding'in Avrupa genelinde toplam 696 mağazası ve 49 binin üzerinde çalışanı bulunan grup, 2007 yılında 17,1 milyar euroluk cirosu ile Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise iki numaralı elektronik perakendecisi konumunda yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 12:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?