7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Medine bebek hayata veda etti

Bursa'da, 6.5 aylık dünyaya gelen ve mide kanaması teşhisi konulan Medine bebek, yüzlerce kişinin desteğiyle A Rh negatif kan zinciri kurulması rağmen hayata tutunamadı.

Her gün 3 ünite kandan alınan krio verilmesine rağmen 231 gün yaşatılabilen parmak bebeğin babası Necati Altıntaş, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Bursa'da bir babanın, 6.5 aylık prematüre olarak dünyaya gelen bebeğini yaşatabilmek için ortaya koyduğu inanılmaz mücadele ve oluşturduğu kan zinciri büyük takdir topladı.

Annesinin tansiyonu hayli yükselince, Medine Gül 6.5 aylık olarak dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mide kanaması problemiyle dünyaya gelen Medine Gül için uzmanlar seferber oldu. Doktorların "yüzde birlik yaşama şansı var" dediği Medine Gül, hemen yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı.

Solunum cihazındaki Medine'ye her gün kan verilmesi gerekiyordu. A Rh negatif kandan alınan kriolar Medine Gül'e aktarıldı. Kan az bulunduğu için seferber olan baba Necati Altıntaş, yerel medya, ulusal medya ve mail gruplarından yardım istedi. Oluşturulan kan zinciri sayesinde her gün 3 ünite kan temin edilerek Uludağ Üniversitesi'nin Kan Bankası'na getirildi.

231 günlük süreçte toplanan kriosu alınmış 350 ünite A Rh negatif kan ise Kan Bankası'nda diğer hastalar için kullanıldı. 720 gram olarak dünyaya gelmesine rağmen başarılı müdahalelerle 7 aylık olduğunda 2 kilograma ulaşan minik Medine'nin kalbi, daha fazla dayanamadı. Yorgun düşen minik kalbi duran Medine Gül, Zonguldak'ta toprağa verildi.

Bebeğini yaşatabilmek için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarının seferber olduğunu ve onlara minnet borcu olduğunu ifade eden 1 çocuk babası Necati Altıntaş, "Bursa'daki tüm yerel televizyon ve yerel gazeteler, radyolar büyük destek verdiler. Emek, Güzelyalı ve Mudanya Belediyesi, kan anonslarıyla yardımcı oldu. Gece gündüz demeden araçlarıyla birçok insan bize yardımcı oldu. Mailleriyle binlerce kişi bizi yalnız bırakmadı. Oyak Renault Spor Kulübü ve yöneticileri bu süreçte beni yalnız bırakmadılar. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 15:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?