7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mehmetçik zirvede hayat kurtarıyor

Kış turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Uludağ'da jandarma ekipleri hayat kurtarıyor. 

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Dağ Arama Kurtarma timleri, 15 günlük sömestr tatili boyunca pistlerde kayak yaparken yaralanan 14 kayakçıya müdahale edip kar motoruyla sağlık kuruluşuna götürdü. Kaybolan 10 kayakçı bulunurken, yapılan trafik kontrolleri sayesinde üzücü bir olay yaşanmadı. 

Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte beyaz zirve yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu. Önce üniversiteli öğrencileri sonra da ilk ve orta öğretim öğrencilerini ağırlayan zirvede, Mehmetçikler 24 saat güvenlik önlemi aldı. Turistlerin tatillerini güvenli ve huzurlu bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla tedbir alan Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kent merkezi ile Uludağ oteller bölgesi arasında kalan karayolunun açık kalmasını sağlamak amacıyla 24 saat görev yapıp, karayolları
ekipleriyle koordinasyon kurdu. Uludağ yolunun buzlu ve karlı olmasından dolayı 22'nci kilometrede görev alan ekipler, sürücüleri durdurup zincir takmalarını sağladı. 

Kayak pistlerinde de önlem alan motorlu kar kaplanları, kaybolma ve yaralanmaları en aza indirebilmek içinde orman kenarlarına file çekip, tedbir aldı. Yoğun sis ve tipi yüzünden mahsur kalan çok sayıda tatilcinin imdadına yine jandarma yetişti. 

Pistlerde yaşanan 14 yaralanma ve 10 kaybolma vakasına müdahale eden timler üzücü olayların yaşanmasını önledi. Trafik ekipleri ise 15 gün boyunca 8 bin araç sürücüsüne zincir taktırdı. Yolda kalan 52 araç sürücüsüne jandarma trafik timleri tarafından yardım edildi. Yapılan trafik kontrol ve denetimlerinde 105 araç sürücüsüne 11 bin YTL para cezası kesildi, 6 araç ise men edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?