7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mehter, Tuna kıyısında çalacak

Tarihi Bursa Mehter Takımı, Askeri Bandolar Festivaline katılmak üzere Bulgaristan'ın eski başkenti Veliko Turnuvo'ya gidiyor.

Avrupa'nın pek çok ülkesinde düzenlenen Askeri Bando Festivalleri'nin vazgeçilmez ekibi haline gelen Bursa Mehter Takımı, şimdi de Bulgaristan yolcusu. Temmuz ayında İtalya'nın Modena şehrinde düzenlenen festivalde Türkiye'yi başarıyla temsil eden ekip, büyük övgüler alarak geri dönmüştü. İtalyan gazetelerinde bolca yer alan Bursa Mehter Takımı, Modena Şehri'nin Belediye Başkanı Giorgio Pighi ve Modena Accademia Militare komutanı General Francesco Tarricone tarafından kabul edilmiş ve yöneticilerin hazırladığı teşekkür belgesi Bursa Valiliği'ne gönderilmişti. Aynı başarıyı Bulgaristan'da da sergileyeceklerini ve Türkiyeyi gururla temsil edeceklerini söyleyen Bursa Mehter Takımı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özkeser, "Bulgaristan'ın Veliko Turnuvo kentinde 15-21 Eylül 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale davet aldık. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen festivale Almanya, Polonya, İtalya, Romanya ve Bulgaristan'dan ekipler katılacak. Türkiye'yi ise Bursa Mehter Takımı temsil edecek" dedi.

Bursa Mehter Takımı Veliko Turnovo şehrinde düzenlenecek festival kapsamında Stara Zagora (Eski Zağra) ve Pleven (Plevne) de konserler verecek. Özkeser, "Bursa Mehter Takımı, bir hafta boyunca eski Türk şehirlerinde tarihi yad edecektir. Osman Paşa'nın Plevne de kahramanlıklar yarattığı Tuna nehri boyundaki topraklarda konser vermek ayrıca anlamlı olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 14:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?