7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mehter Takımı, Almanya'yı fethetti

Bursa Mehter Takımı, Almanya'nın Berlin ve Köln şehirlerinde düzenlenen Askeri Bandolar Festivali'nde izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. 

2008 yılı içerisinde Suriye, İtalya, Bulgaristan ve Malta'da uluslararası festivallere katılan Tarihi Bursa Mehter Takımı, son olarak da Almanya'nın Berlin ve Köln şehirlerinde gerçekleştirilen ve dünyanın sayılı festivallerinden biri olan Askeri Bandolar Festivali'nde katıldı. 

Bu yıl Berlin'de 14.'sü, Köln'de ise 8.'si düzenlenen festivale, Bursa Mehter Takımı'nın yanısıra Belçika, Kanada, Mısır, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Rusya, İsveç, ABD ve Almanya'dan ekipler katıldı. Berlin'deki 10 bin kişilik Max-Schmeling-Halle ve Köln'deki 18 bin kişilik Avrupa'nın en büyük salonunda konser veren mehter takımı, sahneye çıkmadan önce dünyanın en eski askeri bandosu olarak anons edildi. Mehter takımı, konserin sonunda da "Mehterin çok güçlü anlamına geldiği, gösteriden sonra da anlaşılmıştır" diye tanıtıldı. 

Kılıç kalkan ekibinin de eşlik ettiği Bursa Mehter Takımını gelecek yıl tekrar Almanya'da görmek istediklerini belirten Festival Komitesi Başkanı Klaus Görk ve Müzik Direktörü Dr. Michael Schramm'ın ifadesiyle mehter takımı en gözde grup seçildi. 

Bursa Mehter Takımı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özkeser ise Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini, davet edildikleri her yere giderek tarihin tanıtımı için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 16:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?