7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Meksikalı aktöre sürpriz doğumgünü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin onur konuğu Gael Garcia Bernal, 30. doğum gününü basın mensuplarıyla birlikte kutladı.

'Chevrim' belgeseli, 'Paramparça Aşklar ve Köpekler', 'Aşk Kapıyı Çalınca' ve 'Körlük' gibi başarılı filmlerle yeteneğini gözler önüne seren Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal, Almira Otel'de yapılan toplantıda basın mensuplarıyla buluştu. Sinema sanatı üzerine sorulan soruları yanıtlayan Bernal, Bursa'da bulunmaktan ve zengin içeriğiyle dikkat çeken 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'ne katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Türk sineması hakkında çok fazla bilgisi olmadığını söyleyen ancak Nuri Bilge Ceylan ile Fatih Akın'ın filmlerini izlediğini dile getiren Bernal, "Son dönemde Türk yapımı filmler tüm dünyada çok yoğun ilgi görmektedir. Meksika'da da Türk filmleri çok beğeniliyor. Bu durumun değeri bilinmeli" diye konuştu.

Toplantının sonunda, Bernal'a özel olarak hazırlanan festival logolu pasta, alkışlar ve volkan gösterileri arasında salona getirildi. 30. doğum gününü basın mensuplarıyla birlikte kutlayan ünlü oyuncu, bu sürprizden dolayı çok duygulandığını belirterek festival komitesine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:14:10
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 19:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?