7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Memurlar maaş bordrolarını yaktı

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği üyesi memurlar, maaş bordrolarını yakarak Temmuz ayında yapılan zammı protesto etti. 

Gençosman PTT önünde toplanan sendika üyeleri, temmuz ayında yapılan yüzde 1.96'lık zammı protesto etti. Memurlar adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, 2008 yılının tamamı için yüzde 4 olması öngörülen enflasyonun, Haziran ayı itibariyle yüzde 6 olduğunu, memurlara belirlenen enflasyon hedefine uygun olarak yılın ilk 6 ayı için yüzde 2 maaş artışına ek olarak 10 YTL seyyanen zam yapıldığını hatırlattı. Yetkililerin, kamu görevlilerinin maaşlarına 2008 yılının ikinci altı ayı için yüzde 2, önceki dönemden kaynaklanan enflasyon farkı olarak yüzde 1.96 olmak üzere toplam 3.96 oranında artış öngördüğünü söyleyen Türkoğlu, "2008 yılı ocak ayında en yüksek memur maaşı yüzde 2.25 artmış ancak yüzde 6 olarak gerçekleşen enflasyon karşısında yüzde 3.75 oranında erimiştir. Enflasyon farkı olarak verilen yüzde 1.96 oranının hiçbir temeli yoktur. Yüzde 1.96 enflasyon farkının en düşük memur maaşına yansıması 15 YTL'dir. Bu fark memurumuzun mağduriyetini gidermeyecektir" dedi. 

Memurların mağduriyetinin giderilmesi için daha gerçekçi bir hesap yapılmasını istediklerini anlatan Türkoğlu, Türkiye Kamu-Sen olarak tüm girişimleri yaptıklarını vurguladı. Konu hakkındaki en adil kararı hakimlerin vereceğini kaydeden Türkoğlu, memur maaşlarına 2008 yılının ikinci altı ayı için yapılan yüzde 3.96'lık zammın durdurulması için mahkemeye başvurduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 14:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?