7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Memurlardan ilginç eylem!

Bursa'da memurlar, 2009 bütçesini protesto etmek için sokakta yorganla yattı. Maliye Bakanı Unakıtan'ın, "ayağınızı yorgana göre uzatın" sözlerine tepki gösteren Türkiye Kamu Sen'e bağlı memurlar, "yorgan küçük geldi" dediler.

Kamu-Sen üyeleri, Osmangazi Metro İstasyonu'nda yaptıkları eylemde, 2009 yılı bütçesini protesto etti. Küçük yorganları üzerlerine örten grup, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Ayağınızı yorgana göre uzatın" sözlerine atıfta bulunarak, "Ayağımızı yorgana göre uzatacağız, ama yorgan küçük geldi" dediler.

Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yaptığı açıklamada, "Toplumun geniş kesimlerini oluşturan işçi, memur, emekli ve işsizi yoksulluğa, açlığa, halkı kamu hizmetlerinden yoksunluğa terk eden, sosyal devleti tümüyle ortadan kaldırmayı amaçlayan 2009 bütçesi yeninden ele alınmalıdır. Bakan Unakıtan'ın deyimiyle vatandaşlar ayağını yorgana göre uzatmak istiyorlar, ama yorganın boyutu bu" dedi.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı da kınayan Türkoğlu, "Bütün dünyanın gözü önünde alçakça, şerefsizce devam eden Gazze'deki İsrail zulmünü bu vesileyle lanetliyoruz. Bu konuyla alakalı kınamanın ötesinde öncelikle hükümetimizden ve akabinde BM'den daha somut adımlar bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 22:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?