8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Memursen görüşmelerden memnun

Memursen üyeleri, hükümetin memur maaşlarına yaptığı zamdan memnun. 

Bursa'da, Orhangazi Parkı'nda yapılan toplantıda, hükümetin sendikalarla yaptığı toplu görüşmeler sonucunda memurlara verdiği zamlarla ilgili basın açıklaması yapan Memur-Sen temsilcileri, hükümetin enflasyon oranlarını dikkate alarak memur maaşlarında yaptığı iyileştirme kriterlerinin doğru olduğunu belirtti. Buna rağmen bazı eksikliklerin olduğunu söyleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, eksikliklerin giderilmesi adına büyümeden pay verilmesini talep ettiklerini ifade ederek, "Taban aylık ile ilgili 30 YTL'lik bir talebimiz var. Bu talep hem çalışanların maaşlarına doğrudan yansıması hem de emeklilerimizi kapsaması dolayısıyla önemli bir taleptir. Çalışanlara promosyonların yüzde 70'i ödeniyordu, bunun yüzde 100'e çıkarılması ve emeklilerin de promosyonlardan yararlanmasını istiyoruz. 930 bin örgütlü insana artı bir iyileştirme talep ediyoruz. Herhangi bir sendikaya üye olan, eylemleriyle, kültürel ve sosyal çalışmalarıyla, sempozyumlarıyla, panelleriyle Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunan sendikalarına aidat ödeyerek destek olan bu insanlara artı bir iyileştirme talebidir. Biz bu yıl örgütlülük ödeneğinin kaldırılmasını, sadece 930 bin sendika üyesine has olmak üzere 25 YTL toplu görüşme priminin getirilmesini istiyoruz" dedi. 

Bakanlar Kurulu'na meclisten yetki çıktığını ifade eden Şeker, "Eşit işe eşit ücret konusunda konfederasyonumuz bazı bakanlarımızla konuştu. Hükümetten iki konuda müjde aldık. Toplu sözleşmenin kapısını aralamak ve ek ödemelerde yoksulun gözetilmesi. Bunun için de biz 15 Ağustos itibariyle en az 100 YTL'den başlamak üzere dar gelirliye ek ödemenin yapılmasını ve bunun 1 Ocak 2009'dan itibaren artı 100 YTL daha verilerek 2 katına çıkarılmasını, 136 da önceden aldığımız için 336'ya çıkmasını, geri kalanının yüzde 60'ını 2009 yılı içinde, yüzde 40'ınının da asla 2011'e kalmadan 2010 içinde ödenmesini talep ediyoruz" dedi. 

Key ödemeleri konusuna da değinen Şeker, "KEY ödemesi için bir komisyon kurulması ve konfederasyonlardan birer temsilci alınmasını istiyoruz. KEY ödemeleri ile ilgili 1987 ila 1995 yılları arasında çalışanların çalışmışlık süresi dikkate alınarak ödemelerin yapılması bizim için önemli" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?