7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Merinos Bursa'ya vizyon kattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’i ziyaret eden TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, marka kent yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle adeta sınıf atladığını belirtti.

Başkan Şahin’i, BUSKİ’deki makamında ziyaret eden Akkuş, Büyükşehir Belediyesi’nin adına yakışır projelerle Bursa’nın kayıp yıllarını telafi ettiğini dile getirirken, Atatürk Kongre Kültür Merkezi ile Merinos Parkı Projesi’ne övgüler yağdırdı.

Merinos Projesi’nin henüz tamamlanmadan Bursa’yı Türkiye’nin 6 kongre kentinden biri yaptığına işaret eden Akkuş, “Büyükşehir Belediyesi son birkaç yıldaki projeleriyle şehrin eksiklerini tamamlamakla kalmıyor geleceğini de inşa ediyor. Merinos Projesi bunlara en güzel örnek. Bursa yıllardır alamadığı turizm pastasındaki payını belki de Merinos Projesi ile elde edecek. Bugün dünyadaki en önemli turizm kollarından biri olan kongre turizmini Bursa’ya taşıyacak olan Merinos Projesi sayesinde, kentimiz dünya sahnesindeki yerini alacak. Turizmciler adına Başkan Şahin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise marka bir dünya kenti Bursa hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, Merios’un Bursa ile birlikte Türkiye’ye değer katan bir proje olduğunu vurguladı. Başkan Şahin, daha tamamlanmadan turizmcilerin gözdesi olan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Merinos Parkı’nın, layıkıyla işletildiği takdirde, Bursa’yı dünyanın kongre kentlerinden biri haline getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Bu arada Başkan Şahin’i ziyaret eden amatör kümede mücadele veren Hürriyetspor ve Altınokspor Kulüplerinin temsilcileri de Büyükşehir Belediyesi’nin, spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Bölgelerindeki çalışma alanlarının oldukça sağlıksız ve yetersiz olduğunu ifade eden kulüp temsilcileri, diğer semtlerde olduğu gibi bu bölgeye de bir saha yapılmasını istedi.

Başkan Şahin, gençlerin Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceğini oluşturduğunu belirterek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için spor alanındaki yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini kaydetti. Hürriyet ve Altınokspor için de bir tesis kurmaya hazır olduklarını dile getiren Başkan Şahin, ancak saha yapmak için yeri kulüplerinin kendilerinin temin etmesi gerektiğini, sahanın belirlenmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşeni yapacağının altını çizdi.

Öte yandan Engelliler Birliği Başkanı Recep Şahin, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Erdal Aktuğ ve yönetim kurulu üyeleri de Başkan Şahin’i ziyaret etti. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kentin geleceğine yapılan yatırımlar için Başkan Şahin’e teşekkür ederken, kentin gelişiminin sağlam temeller üzerine oturtulmasında gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 16:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?