7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Merinos Parkı'nın iki yakası buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Merinos Parkı'nın iki yakasını buluşturan Merinos Üstgeçidi, törenle hizmete açıldı. 

Ulaşımdan kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten kültür sanat faaliyetlerine kadar her alanda yapılan çalışmalarla Bursa'yı geleceğe taşımayı ilke edinen Büyükşehir Belediyesi, hizmet zincirine yeni bir halka daha ekledi. Merinos Parkı'nın kuzeyi ile güneyini birleştiren Merinos Üstgeçidi'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kentteki değişim ve dönüşümün meyvelerinin alındığı 2008 yılının bereketli geçtiğini söyleyerek, önemli yatırımların halkın hizmetine sunulduğuna dikkat çekti. Kente vizyon katan projelerin zaman kaybedilmeden hayata geçirildiğini söyleyen Başkan Şahin, "28 Kasım'da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Bursa'nın çehresini değiştiren Merinos Parkı, Kent Hali ve toplu konutların açılışını gerçekleştireceğiz" dedi. 

Merinos Üstgeçidi'nin yüzde 8 eğimli rampalardan oluştuğunu söyleyen Başkan Şahin, "Engelli vatandaşlar da düşünülerek tasarlanan 216 metre uzunluğundaki Merinos Üstgeçidi, Bursa'da rampa sistemli ilk üstgeçit olarak hizmete sunuldu. Üstgeçidin korkuluklarıyla döşeme platformu fırınlanmış ahşap ile kaplanmıştır. Üstgeçidin kaplamaları da Merinos Parkı düzenlemeleriyle uyumlu hale getirilmiştir. Böylece bütünlük sağlanmıştır'' ifadelerini kullandı. 

Başkan Şahin, araç trafiğinin hayli yoğun olduğu bu noktada vatandaşların, konforlu ve modern görünümüyle de dikkat çeken Merinos Üstgeçidi'ni kullanarak karşıdan karşıya geçerken hayatlarını tehlikeye atmayacaklarını sözlerine ekledi. ''Bir insan köprü kurar, bin insan geçer'' diyen Başkan Şahin, "Büyükşehir Belediyesi hiçbir işe imkansız gözüyle bakmadı. Çözümsüzlüklere fırsat vermeyen anlayışla insan hayatını kolaylaştıracak her türlü proje ile ilgili, kolay zor diye düşünmeden elimizi taşın altına koyacağız. 4.5 yıl içinde yapılan 10. üstgeçit olan Merinos Üstgeçidi bir buçuk ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Büyük küçük demeden hizmeti ön planda tutarak çalıştık. Önemli olan hizmetin kendisidir. İnsanlığa faydalı olmanın mutluluğu ise kelimelerle anlatılmaz. Tüm çabamız, hemşerilerimizin daha güzel bir Bursa'da yaşayabilmelerini sağlamak içindir. Hizmet yağmuru devam ediyor. Bu yağmur, Bursa topraklarına bereket katıyor" diye konuştu. 

Törene katılan İntizam, Selimiye, Çırağan, Küplüpınar ve Santral Garaj mahalleleri muhtarları da Merinos Projesi başta olmak üzere kente katma değer kazandıran tüm yatırımlarından dolayı Başkan Şahin'e teşekkür etti. İntizam Mahallesi Muhtarı Sami Güceyü, Santral Garaj'ın eski çöküntü halden çıkıp cazibe merkezi haline gelmesinin sevincini yaşadığını belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Şahin, Merinos Projesi ile kentin çehresini değiştirdi. Santral Garaj da evsizlerin ve tinercilerin yuvası olmaktan kurtuldu. Bu ciddi bir atılımdır. Başkan Şahin'e çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?