7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Merinos projesine TKB'den ödül

Altyapı, çevre ve sosyal projeleriyle Bursa’nın çehresini değiştiren Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaları Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından da takdirle karşılanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurucu üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği’nin 2007 Yılı Koruma Ödülleri Yarışması’nda Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile proje dalında ödüle layık görüldü.

İnşaatına başlandığı ilk günden bu yana yalnızca Bursa’nın dinamiklerinin değil, tüm Türkiye’deki ilgililerinin hatta dünya turizminin dikkatini çeken Merinos Parkı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, TKB tarafından da ödüllendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, inşaatı henüz tamamlanmadan Bursa’nın Türkiye’deki 6 kongre kentinden biri olmasını sağlayan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile kentin kültür ve turizmine yeni bir boyut geleceğini belirtti.

Merkezin, tamamlandıktan sonra ulusal ve uluslararası geniş katılımlı toplantıların odak noktası haline geleceğini dile getiren Başkan Şahin, son rötuşları yapılan Merinos Parkı ile de Bursa’nın yeni oksijen deposuna kavuşacağını söyledi. Merinos’un Bursa’nın yeni yaşam merkezi olacağını belirten Başkan Şahin, kentin tarihi yaşatılırken, gelecek nesillere paha biçilmez bir miras olacak Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi’nin, öneminin Tarihi Kentler Birliği tarafından layık görüldüğü ödülle de bir kez daha gözler önüne serildiğini sözlerine ekledi.

TKB Encümeni tarafından yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda üye belediyelerin kültürel miras ile tarihi kent dokularını koruma-yaşatma amaçlı proje ve uygulamalarıyla aday oldukları yarışmada, 8 belediye arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi de proje ödülüne sahip oldu. Cumhuriyet dönemi sanayileşmesinin sembollerinden biri olan Merinos Fabrikası’nın Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülerek yeniden canlandırılması projesiyle, bir Cumhuriyet anıtını ayağa kaldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin sosyo-kültürel ihtiyaçlarına da cevap verecek bir merkez tasarlamış oldu. Parkıyla da bütünleşen çalışma sayesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi TKB’nin proje ödülüne layık görüdü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 14:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?