8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Merkez Bankası'na modern şube

Merkez Bankası Bursa Şubesi, 2009 yılı Nisan ayından itibaren Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinde Osmangazi Belediyesi yanındaki yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

Merinos'un eski ikmal depolarının bulunduğu Osmangazi Belediyesi yanındaki 2 dekarlık adayı satın alıp yeni bir proje hazırlatan Merkez Bankası, Bursa Şubesi'ni daha geniş bir alanda yeni şekillenen ihtiyaçlarına göre inşa ediyor.

Temeline 50 fore kazık çakılan, yerin 10 metre altına inilerek 2 bodrum katında çelik kasalar için özel perde ve takviye betonları dökülen binanın bodrumuna, para imha makinası da yerleştirilecek. Merkez Bankası Bursa Şubesi, trafiğin daha rahat ve hızlı işlediği bir bölgeye geçecek.

Ankaralı müteahhit firmanın 6 milyon YTL'ye inşaatını üstlendiği binada, işçiler aralıksız çalıyor. Fore kazıkların çakılmasından sonra temel perde betonları da dökülmeye başlandı. Binanın 1 yıl sonra teslimi planlanırken, 2009 yılı Nisan ayında yeniden TL'ye dönüşle birlikte Merkez Bankası Bursa Şubesi'nin yeni binasında hizmete girmesi hedefleniyor.

Merkez Bankası Bursa Şubesi Güney Marmara'daki diğer vilayetlerinde nakit para ihtiyacını karşılıyor. Bin 300 metrekarelik alan üzerine 5 kat olarak inşa edilen binada 5 bin metrekare yaklaşık kullanım alanı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 17:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?