8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Metruk binalara sıkı denetim

Bursa'da havaların ısınmasıyla beraber sokakta kalanlar ve tinerciler tarafından kullanılan metruk binalar ile park ve bahçeler polis tarafından kontrol altına alındı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "metruk binalar kontrol programı" çerçevesinde devriye gezen polis ekipleri Yıldırım ilçesindeki çok sayıda mahallede kullanılmayan ve terk edilmiş binaların içerisine gece yarısı girip kontrollerde bulundu. Ayrıca balici ve tinerciler tarafından mesken edinilen bir çok park ve bahçede de uygulama yapan polis çok sayıda şahsın kimlik sorgulamasını yaptı. 

Yıldırım ilçesi muhtarlarıyla biraraya gelen İlçe Emniyet Müdürü Arif Bozdemir, mahallelerde bulunan metruk binaların listesinin çıkarıldığını söyledi. Bozdemir, "Havaların ısınmasıyla birlikte metruk binalar, park ve bahçeler sokaklarda kalanların, alkol alanların, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullananların barındıkları yerler haline geliyor, ilçemizin büyük çoğunluğu eski yerleşim bölgesi olması nedeni ile metruk bina sayımız yoğunlukta, bu metruk binaların aynı zamanda tarihi olması yüzünden yıkılması ve temizlenmesi konularında sıkıntı yaşanmakta. Ekiplerimiz bölgelerinde bulunan metruk binaları tek tek tespit ederek buralarda potansiyel suçlu konumundaki kişilerin barınmasına müsaade etmiyor şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?