7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mezarı başında bin güvercin uçacak

Bursa Çiftehavuzlar Güvercin Yetiştirenler ve Sevenler Derneği üyeleri, kansere yenik düşen 26 yaşındaki Görkem Şen'i ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında bin güvercin uçurarak anacak.

Edinilen bilgiye göre, yakalandığı lenf kanserine yenik düşen ve arkadaşlarının tedavi gördüğü hastane bahçesinde moral olsun diye 200 güvercin uçurduğu Görkem Şen, ölümünün birinci yıldönümünde de unutulmadı.

Güvercin tutkunu Şen'in üyesi olduğu Çiftehavuzlar Güvercin Yetiştirenler ve Sevenler Derneği, aradan geçen 1 yıla rağmen unutamadıkları arkadaşlarının ölüm yıldönümünde mezarı başında anma programı düzenledi. İlk yıl olduğu için Şen'in mezarı başında bin güvercin uçurulacağı belirtildi.

ŞAMPİYONLAR VEFA İÇİN EL DEĞİŞTİRDİ
Mevlit okunulması da düşünülen etkinliğe kaynak oluşturması için dernek binasında açık artırma düzenlendi. Kırkağaç'ta düzenlenen güvercin güzellik yarışmasında ikinci olan iki çift Miske Mardin cinsi güvercin, açık artırmayla satışa çıkartıldı. Açık artırmadan elde edilen gelirin Görkem Şen'in ölümünün birinci yıldönümü etkinliklerinde kullanılacağını bilen dernek üyesi arkadaşları adeta birbiriyle yarıştı. İki şampiyon güvercin, vefa için 15 bin YTL'ye el değiştirdi.

Çiftehavuzlar Güvercin Yetiştirenler ve Sevenler Derneği Başkanı Çetin Turgut, Görkem'i anma etkinliklerini geleneksel hale getireceklerini ifade ederek, "Onu unutmadık ve unutmayacağız. Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek genç yaşta aramızdan ayrılan Görkem Şen'in ölümünün birinci yıl dönümünde mevlit okutacağız. Daha sonra mezarı başında bin güvercini uçuracağız. İkinci yıldönümünde 2 bin, üçüncü yıldönümünde ise 3 bin güvercin uçurarak anma programını her yıl gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 12:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?