7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mezarlıklar bayrama hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı münasebetiyle ziyaretçi akınına uğrayan mezarlıklara bayram öncesinde kapsamlı bir bakım yapıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Ramazan ayı ve bayramı sebebiyle şehir içindeki mezarlıkları geniş kapsamlı bir bakımdan geçiriyor. 

Mezarlıklara gelen ziyaretçilerin rahat ve huzurlu bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki mezarlıkların temizliği ve onarımı yapılıyor. Özel güvenliklerle korunan mezarlıklarda güvenlik tedbirleri artırılıyor. Bursa'nın tarihi mezarlıklarının bulunduğu metruk duvarlar kayrak taşlarla döşeniyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Düşünsel Şentürk, mezarlıkların Ramazan ayı münasebetiyle ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. 

Şentürk, "Mezarlıkların mutat olarak bakımlarını yapıyoruz. Ancak Ramazan Bayramı'nda yoğun ziyaretlerin yaşanacağı mezarlıklardaki güvenlik tedbirleri ve temizlik çalışmaları da artırıldı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ile Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa çalışarak mezarlıkları temizleyip bakım yapıyor. Bursa Kent Mezarlığı dahil olmak üzere merkezdeki tüm mezarlıkların duvarlarında genel bakım ve rehabilitasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Yılbaşına kadar devam edecek olan bu çalışmalar neticesinde, mezarlıkların görünümleri de güzelleşecek" dedi. 

Mezarlıkların kutsal mekanlar olduğunu ifade eden Şentürk, "Hemşerilerimiz, bayramda gönül rahatlığıyla yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilecek. Ancak vatandaşlarımız, ziyaret ettikleri mezarların temizliğini yaparken diğer mezarlara zarar vermemeye özen göstersinler. Ziyaretçiler mezarlıklardaki güvenlik görevlilerinden yardım almalı ve kimliği belirsiz kişilerden yardım istememeli" diye konuştu. 

Yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar, mezarlıklarda yapılan düzenlemelerin çok güzel olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti. Vedat Sancaklı isimli bir vatandaş, yıllardır ziyaret ettiği babasının bulunduğu mezarlığı huzur içinde ziyaret ettiğini söyleyerek, "Eskiden mezarlıklarda güvenlik sorunu yaşıyorduk. Dua ederken yakınında hiç tanımadığınız bir insan çıkıyordu. Şimdi hem özel güvenliklerle, hem de temizlik konusundaki mezarlıklardaki değişim Bursa'daki değişime yakıştı" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?