7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mezarlıklarda bilgisayarlı tarif

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Paşa Mezarlığı'na kurulan bilgi sistemi sayesinde, ziyarete gelenler aradıkları kabrin yön bilgilerini ve görüntüsünü bulma imkanına sahip olacak. 

Büyükşehir Belediyesi'nin mezarlıklarda bir dizi rehabilitasyon çalışması yaptığına işaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, "İhsaniye, Baruthane, Alacahırka, Pınarbaşı, Ahmetpaşa ve Bursa Kent Mezarlıkları'nda düzenlemeler yapıldı. Taş duvarlarla örülen mezarlıkların merdivenleri mozaik kaplandı. Ayrıca kayrak taşı ile yer döşemeleri yapılırken, harpuşta, andezit ve beton bordürler yenilendi. Kapı girişlerinin düzenlendiği mezarlıklara andezit su olukları yapıldı. 

Yağmur suyu ve içme suyu hatları döşendi. 30 adet taş çeşme ile mezarlık içine aydınlatma direkleri dikildi. Ahmetpaşa, Alacahırka ve Pınarbaşı Mezarlıkları'na da 100 bin adet çiçek ekildi. Bu çalışmalar neticesinde mezarlıklarımız bayramlık elbiselerini de giymiş oldu. Bütün mezarlıklarımızda güvenlik tedbirlerini artırdık" dedi. 

Fiziki düzenlemelerin yanı sıra mezarlıkların Büyükşehir Belediyesi'nin bilgi erişim sistemine de dahil edildiğine değinen Şahin, artık herkesin mevtalarının kaybettikleri ya da yerini bilmedikleri mezarlarını internet üzerinde resimleriyle birlikte bulabileceklerini kaydetti. Yakınlarının mezarının yerini bulamayanların, mezarlıklara kurulacak Mezarlık Bilgi Erişim Noktası'ndan yakınının nerede yattığını tespit edebileceğini belirten Başkan Şahin, e-belediyeciliğin bir parçası olan sistemi ilk olarak bugün Ahmetpaşa Mezarlığı'nda başlattıklarını, 1,5 ay içerisinde sistemin Bursa'daki tüm mezarlıkları kapsayacağını söyledi. 

Mezarlık Bilgi Sistemi hakkında teknik detay veren Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Mustafa Altun ise kurulan sistem ile gerek şehir içinde gerekse şehir dışı ya da yurt dışında yaşayanların Bursa'daki mezarlıkların herhangi birinde yatan yakınlarının mezarlarına internet üzerinden ulaşabildiklerini bildirdi. Her mezarlığın içinde bir kiosk (dış mekan bilgi sistemi) sistem oluşturduklarını anlatan Altun, "Vatandaş, mezarlığa gelerek kurulan kiosktan ya da Büyükşehir Belediyesi web sitesi üzerinden aradığı kişinin yattığı yeri, mezarlık haritası üzerinde görebilecek. Hatta vatandaşımız çıkan haritadan bir örnek de alabilecek. Öte yandan vatandaşlar bu sistemi kullanarak hangi mezarlığa hangi toplu ulaşım aracı ile gidebileceklerini de öğrenebilecek" şeklinde konuştu.

ULAŞIMA BAYRAM İNDİRİMİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursalıların bayramda konforlu toplu taşıma olanaklarından daha rahat faydalanmaları için yüzde 50 indirim yapıldığını müjdeledi. Hizmetlerinin hedefinde önce insan olduğunun altını çizen Şahin, "Kurban Bayramı boyunca vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden ve Bursaray'dan mevcut fiyat tarifesinden yüzde 50 indirimli yararlanabilecekler. Bu indirimle biz vatandaşların bayram ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi'nin de bir payının olmasını istedik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?