7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mezarlıklarda yer kalmadı!

Bursa'da mezarların yüzde 70 doluluk oranına ulaşması sebebiyle doğu ve batıda 1'er milyon metrekarelik iki büyük mezarlık daha planlandı.

İHA muhabirinin helikopterden kaydettiği bir fotoğraf karesi, Hamitler'deki 600 bin metrekare alan üzerine kurulan Kent Mezarlığı'nda fazla yer kalmadığını gözler önüne serdi. Halen boş durumda 40 bin mezar yeri bulunan ancak büyük bir kısmı dolan Hamitler'e alternatif olarak Yenişehir Erdoğan köy ile Mudanya Hasköy ve Doğanköy arasındaki bölgede 1'er milyon metrekarelik mezarlık yeri planlandı.

Yetkililer, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki 46 mezarlıkta fiziki durumla ilgili sıkıntı olmadığını, 2008 yılı içinde başlatılan rehabilitasyon çalışmalarının 2009 yılında da devam edeceğini açıkladı. Hamitler'deki 600 bin metrekare alanda kurulu Kent Mezarlığı'nda doluluk oranının yüzde 65'i bulduğunu, halen 40 bin adet mezar yeri bulunduğunu ifade eden yetkililer, "Bursa'nın bundan sonraki yıllarda mezarlık alanı konusunda sıkıntı yaşamaması için 2 milyon metrekarelik iki adet mezar yeri planlanmıştır. Bu mezarlıkların hizmete girmesiyle uzunca yıllar mezarlık alanına ihtiyaç kalmayacaktır" dedi.

Yetkililer, şehir merkezindeki Emirsultan, Alacahırka, Pınarbaşı Mezarları'na ise 2 bin YTL ücret karşılığında defin işleminin yapılabildiğini kaydetti. Vatandaşların, mezarlık ve defin işlemleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin www.bursa-bld.gov.tr/hizmet.asp?kat=283&id=253 adresinden bilgi sahibi olabilecekleri ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 13:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?