7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Mezitler bölgesinde birçok araç yolda kaldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 24 köy yolu ulaşıma kapanırken, İnegöl-Eskişehir karayolunun Mezitler bölgesinde de birçok araç yolda kaldı. 

İnegöl-Bursa karayolu Ümitalan, Gölbaşı mevkileri ile İnegöl-Eskişehir karayolu Mezit mevkisi ve İnegöl-Domaniç karayolunda yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımın zaman zaman güçlükle sağlandığı belirtilerek, sürücüler uyarıldı. Kar yağışı özellikle Mezitler bölgesinde etkili oldu. İnegöl'e bağlı dağ köyleri İnayet, Çayyaka, Güzelyurt, Hamitabat, Babaoğlu, Sülüklügöl, Karahasanlar, Lütfiye, Çaylıca, Esenköy, Çiftlik, Kıran, Kayapınar, Mesruriye, Saadet, Bahçekaya, Sultaniye, Gedikpınar, Kocakonak, Mezit, Sulhiye, Güney Kestane, İclaliye ve Fevziye ile yolların kapanması sebebiyle ulaşım kesildi. İş makinelerinin köy yollarını açmaya çalıştığı, ancak kar yağışının sürmesi yüzünden çalışmaların aksadığı kaydedildi. 

İnegöl-Eskişehir karayolunun Mezitler bölgesinde de birçok araç mahsur kalırken, karayolları ekiplerinin tuzlama yapmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Sürücülerin mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmaması istendi. 

İnegöl-Domaniç karayolunun 30-40. kilometreleri arasında ise tek çekerli TIR'lara zincirsiz geçiş izni verilmediği belirtildi. Kar sebebiyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 16:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?