7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'MHP yerel ve genel yönetime talip'

- Uzun yıllar Yenişehir’desiniz ve Yenişehir’de görev yaptınız, bizlere siyasi çizginiz hakkında bilgi verir ve ilçemizle ilgili görüşünüzü aktarabilir misiniz?

Gerek şahsi kanaatim, gerekse mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi olarak, siyasetin hizmet ve milletin, memleketin imar ve mamur edilmesine odaklı olduğuna inanıyorum. 16 yıldan bu yana Yenişehir’deyim. Bu güzel ilçede 4 yıl müftülük yaptım. Yetişme misyonu olarak sosyal yaşadım. Bu süre içerisinde Yenişehir insanının çok iyi niyetli ve hamiyetperver olduklarını gözlemledim. Ancak şunu da gördüm ki, siyasi bazda devamlı olarak tek adam sisteminin hakim oluşu bu ilçenin layık olduğu yere taşınmasının önüne geçmiştir.

- Yenişehir’in çözmesi gereken en büyük sorunu ve eksikleri nelerdir?

Tarıma dayalı ekonominin hüküm sürdüğü ilçemizde ne yazık ki yıl boyunca çift ürün alınabilen topraklar harcanmaktadır. İlçemizin yolları, suyu, sosyal aktiviteleri, istihdamı asla yeterli değildir. Çiftçimiz yetiştirdiği ürünleri yok pahasına satmaktadır.
En önemlisi de kentsel dönüşüm projelerine adım atılmadığı için Çayır Mahallesi, Gündoğan Mahallesi, Yılmaz Mahalleleri ve Ulucami Mahallesi ile Kurtuluş Mahalleleri gün geçtikçe terk edilmiş duruma getirilmiş ve getirilmeye devam etmektedir.

- Peki ne yapılmalı?

Netice olarak şuna inanıyorum ki, siyasi intikam, siyasi kin duyguları bir tarafa bırakılmalı bunların yerine hizmet ve başarıya dayalı siyasetin Yenişehir’de hakim olması gereklidir.

- Siyasi intikam ve kin konusunu kısaca açmanız mümkün mü?

Şahıs olarak sayın Belediye Başkanımız Bülent Hamdi Cingil’i saygın ve sevecen bulmaktayım, sevgim sonsuzdur ancak hizmet konusunda başta biber pazarı, tahıl hali ve hal içi olmak üzere asla başarılı bulmuyorum. Çöplükleri ve çöp bidonları, tuvaletleri, pazarı ne haldedir herkes biliyor. 

Yenişehir’de daha kararlı bir yerel yönetimin lüzumuna inanıyorum. Daha doğrusu AKP iktidarının gayri milli politikalarını Türk milletinin geleceği için sakıncalı buluyorum. 

Bir konuya dikkat çekmek isterim; Yenişehir’i ben de milletimiz de çok iyi bilir, çevre ilçelerle kıyaslandığında ne durumda olduğu rahatça görülür. 15 yıl öncesinin planları ve projeleri daha bugün hayata geçiriliyorsa bu durum şahısların tekeline verilemez. AKP’nin dış siyasetii , iç politikası ve ekonomi anlayışı irdelendiğinde tamamının hormonlu ekonomi, hormonlu siyasetten ibaret olduğunu, politikalarının dış güdümlü olduğunu görürüz.AKP alt kimlikleri üst kimlik yapmak için kültür ötesi tavizlerle ülkeyi kaos ve gerilime sürüklemiştir. 

Onun bunun kriteleri, Türk Türk milletinin kritelerini ezemez, ezmemelidir. İlçemizde AKP ile CHP arasında yaşanan iftar çadırları kavgası bile fakirin bir öğün yemeğinin nasıl oya tahvil edildiğinin bilançosudur.

- Anket sonuçları için neler düşünüyorsunuz?

Kartel medyasının bağımlı ve rantiyeci oluşumların derecelendirmelerine asla asla ilgi duymuyorum. Bildiğim tek şey Yenişehir’in daha ileride daha zengin, daha derli toplu ve şehirleşme bilinicini yakalamış bir ilçe olmasını istememdir. Bu bir kadro meselesidir. MHP bu bağlamda yönetime yerelde ve genelde taliptir. Bilgi ve becerisi ile buna hazırdır. Bilgi alanı tamdır.

- Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bizim ihtiyacımız milletimizin vereceği yetki alanıdır. Onu da Yenişehirli’den bekliyoruz. Bugünkü durumdan memnunsalar devam ederler, memnun değilseler birer oyla hayır derler. Karar tamamen milletimizindir. İstikrar dedikleri şey AKP’nin siyasi şantajıydı hepimiz gördük. Kanaatim budur. Saygılarımla.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 10:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?