7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Milli Boksör'den dünya üçüncülüğü

Bir çok şampiyonlukları bulunan ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden milli boksör Bahram Muzaffer, Rusya'da yapılan Üniversiteler Arası Dünya Boks Şampiyonası'nda da dünya üçüncüsü oldu.


Ulusal ve uluslararası alanda bir çok şampiyonluğu bulunan ve Pekin Olimpiyatları'nda Bursa'nın tek temsilcisi olan Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü Milli Boksörü Bahram Muzaffer, 20-27 Eylül tarihleri arasında Rusya'da yapılan Üniversiteler Arası Dünya Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda dünya 3.'sü oldu. Uludağ Üniversitesi adına ringe çıkan Muzaffer, şampiyonada sol baş parmağının çıkması sonucu bronz madalyada kaldı. 2010 yılında yapılacak Üniversiad Oyunları'nda altın madalyayı hedeflediğini belirten Bahram Muzaffer, kendi şehrindeki üniversiteyi temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.


Rusya'da yapılan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda ise 69 kilo serbest stil E kategorisinde (60 yaş üstü) Türkiye'yi temsil eden İsmail Kosukoğlu da 6. kez Dünya şampiyonluğuna ulaştı. Hem Türk gençliğine örnek olmak, hem de İstiklal Marşı'nı dünyaya dinletmek için mücadele ettiğini dile getiren Kosukoğlu, "Sporun yaşı yok. 65 yaşında üst üste 6. kez dünya şampiyonu oldum. Bu sporların nesillerimize aktarılması sağlanmalı. Milli sporumuz güreşe destek vererek yaşamasını sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 17:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?