7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Milli coşku çılgına çevirdi

Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesinin ardından Bursalılar sokaklara döküldü. Şehir merkezindeki Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatan vatandaşlar, çılgınlar gibi eğlendi. Polis çok sayıda kurşunlama ve alkolün etkisiyle çıkan kavgalar yüzünden zor anlar yaşarken, gençler zaferi birbirlerinin kafasında karpuz kırarak kutladı. 

Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesinin ardından ellerine Türk Bayrakları'nı alan vatandaşlar, sokaklara döküldü. 1-0'lık mağlubiyet üzüntüsünün galibiyete dönüşmesi, vatandaşları adeta çılgına çevirdi. Şehrin sokakları araç kornoları ve 'Türkiye' tezahüratları ile inledi. Konvoylar halinde şehir merkezine hareket eden yaşlısından gencine binlerce kişi, Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapattı. 

Polis yarı final coşkusuyla çılgına dönen vatandaşları yatıştırmakta güçlük çekti. Magandalar yüzünden çok sayıda kurşunlama olayına müdahale eden ekipler, otomobillerin içinden havaya ateş eden magandaları takibe aldı. Ayrıca tüketilen alkolün de etkisiyle çıkan kavgalar da polisi canından bezdirdi. Birbirlerinin başında karpuz kıran vatandaşlar davul zurna eşliğinde caddelerde göbek attı. Kimi tahta kaşıklarıyla oynarken, kimi de otomobillerin üzerine çıkarak milli coşkuya ortak oldu. 7 aylık Yeren Oral isimli bir bebeğin de ailesiyle konvoya katılması dikkat çekti.
Milli coşku, gece geç saatlere kadar sürdü.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 09:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?