7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Milli Eğitim kalite hareketine katıldı

Kalder tarafından başlatılan Ulusal Kalite Hareketi'ne (UKH) Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de katıldı.

Kalder Bursa Şubesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 'Okullarda mükemmellik modeli uygulamaları ve iyileştirme çalışmaları örnekleri' konulu toplantı, Konak Kültür Evi'nde gerçekleştirildi.

Çeşitli okulların yönetici ve öğretmenlerinin katıldığı toplantıda konuşan Kalder Bursa Şube Başkanı Sami Erol, çağdaş yaşam için insan kalitesinin artırılmasıda büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Özel sektörde başlattıkları kalite yaklaşımını kamudaki eğitim ve sağlık alanlarında da start verdiklerini belirten Sami Erol, toplam kalite yönetiminin toplumun her kesimine yaygınlık kazanmasını sağlamak amacıyla yürütülen UKH'ye Türkiye genelinde 355, Bursa genelinde ise eğitim alanında 17 olmak üzere toplam 54 kuruluşun imza attığını ifade etti.

Türkiye'nin, Avrupa Kalite ödüllerinde en fazla başarılı olan 2 ülkeden biri olduğunu hatırlatan Erol, başarıyı toplumun tüm kesimine yaymak gerektiğini, bunun için de eğitime önem vermeye devam edilmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, dünyadaki değişim ve gelişime eğitim camiasının da ayak uydurması gerektiğini anlattı. Kaliteli nesillerin yetiştirilmesi için teknolojiye ayak uydurmanın öneminden bahseden Gülsar, "KalDer ve eğitim kurumları arasında çok iyi bir işbirliği var. Bunun meyvesinin de geçen sene aldık. Umarım diğer okullarda bu başarıları yakalar. Kalite, planlama, programlı çalışma ile olur. Ancak Bizim de en büyük eksiğimiz budur. Kaliteli nesiller yetiştirmek için ekip ruhuyla çok çalışmalıyız" dedi.

Daha sonra KalDer Bursa Şubesi Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubu Lideri Bülent Altıntaş ve Bosch İş Mükemmelliği Proje Lideri İrfan Bayrak, pilot okul çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konuşmaların ardından düzenlenen törenle Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ulusal Kalite Hareketi'ne imza attı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?