7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Milli Savunma Bakanı Gönül, Bursa'da

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti'nin oyunun 6 sene sonunda düşmediğini, yükseldiğini belirterek, "Bunu elele vererek çalışmaya borçluyuz" dedi. 

Bakan Gönül, AK Parti'nin kuruluşunda Bursa'nın ayrı bir önemi olduğunu, parti tüzüğünün Uludağ'da hazırlandığını hatırlattı. 

Bakan Gönül, Bursa programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı da makamında ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından mezbelelik halden kurtarılan Merinos Parkını gezen Gönül burada İskender Kebap yedi. 

Tarihi belediye binasındaki ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, uzun yıllar devletin önemli kademelerinde ülkeye hizmet eden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek, Bursa'nın çehresinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla değiştiğini söyledi. 

Kentte ulaşımdan sosyal belediyeciliğe, kentsel dönüşümden kültür sanat faaliyetlerine kadar her alanda ciddi atılımlar yapıldığını kaydeden Başkan Şahin, "Sizler Ankara'da ülkemizin sorunlarını çözerken, biz de yerel yönetimler olarak kentimize sahip çıkıyoruz. Bursa'da sorunların değil, çözümün bir parçası oluyoruz. Bakanlarımızla, milletvekillerimizle, yerel yöneticilerimizle Bursa'ya güzel işler yapıyoruz" dedi. Göreve geldikleri dönemde 'Yerel Kalkınma 2004' adıyla çalışmalarına başladıklarını bildiren Başkan Şahin, Bursa'da 4,5 yılda yapılan 11 kavşakla ulaşımın rahatlatıldığını, Güzelyalı Feribot İskelesi ile İstanbul ile Bursa arasındaki mesafenin kısaltıldığını, Hanlar Bölgesi projesi ile kentteki tarihi hanların gün yüzüne çıkarılmasına çalışıldığını ve kentteki 2 milyon 600 bin metrekare civarındaki yeşil alan miktarının 4 milyon metrekareye ulaştığını söyledi. Başkan Şahin, Bursa adına yapılan çalışmalarla sürekli gelişimin sürdüğüne dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI TEBRİK ETTİ

Uzun yıllardan sonra geldiği Bursa'daki değişim gözle görülür nitelikte olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 1974 yılında Mülkiye Müfettişi olarak teftişe geldiği Büyükşehir Belediyesi tarihi belediye binasını, bugün çok daha güzel bir halde bulunduğunu söyledi. Bakan Vecdi Gönül, "Bursa, tarihin köşe taşıdır. Cihan devleti olduysak, bu oluşumun tohumları Bursa'da atılmıştır" dedi. 

Son 5 yılda gerek ülke yönetiminde gerekse yerel bazda önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Bakan Gönül, "Bursa'da son 5 yıldır yapılan ve kenti 'marka kent' seviyesine ulaştıran çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i tebrik ediyorum" diye konuştu.Ziyarette Büyükşehir Belediyesi şeref defterini de imzalayan Bakan Gönül, Başkan Şahin'e çini tabak; Başkan Şahin de Bakan Gönül'e çini ibrik armağan etti.

AK PARTİ ZİYARETİ

Bakan Gönül daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Sedat Yalçın tarafından ağırlanan Bakan Gönül, AK Parti'nin tohumlarının Bursa'da atıldığını, partinin kısa sürede büyüyerek iktidara geldiğini ifade etti. Türkiye siyasi tarihinde iktidarda olmasına rağmen oy oranını artıran tek parti olduklarını anlatan Bakan Gönül, "Bunun en önemli sebebi sizlersiniz. Yapılan icraatı hem en iyi şekilde desetklediniz hem bunu halka tanıttınız. Daha önce 3,5 yılda iktidar olan koalisyonun oy oranı yüzde 52 idi. Ancak seçimde yüzde 11'e düştüler. Biz hamdolsun 6 yıl sonunda oyumuzu artırdık. Bunu da elele vererek çalışmaya borçluyuz. Tabanımıza borçluyuz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?