7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Minik Enes'in ailesine fatura şoku

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde düştüğü fosseptikten 1.5 saat sonra çıkartılıp, getirildiği hastanede yaşama döndürülen ancak 12 saat sonra ölen 6 yaşındaki Enes Ataman’ın ailesi, evlat acısını yaşarken özel hastanenin fatura şoku ile yıkıldı.

Ölen çocuklarının hastane masrafları için çıkartılan 7 bin 500 YTL'lik faturayı 4 bin 480 YTL’ye düşürten ve bu parayı çevresinden aldığı borçlar ve kredi kartıyla ödeyen baba, evlat acısının üstüne, bir de bütçesinde oluşan bu açığı nasıl gidereceğini düşünmeye başladı. 

İnegöl İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıktaki Hocaköy’de Özlem ve Hüseyin Ataman çiftinin iki çocuğundan biri olan Enes, geçen pazar günü kuzeni ve arkadaşlarıyla köyde gezerken, Soğuk Hava Deposu’nun bulunduğu bölgede, fark edemediği üstü açık fosseptiğe düştü. 2.5 metre derinlikteki fosseptikten İnegöl İtfaiyesi’nin yardımıyla 1.5 saat sonra cansız olarak çıkartılan Enes Ataman, getirildiği İnegöl Devlet Hastanesi’nde suni teneffüs ile yaşama döndürüldü. Buradan ambulansla Bursa’da Acıbadem Hastanesi’ne sevk edilen talihsiz çocuk, tüm müdahalelere rağmen 12 saat sonra yaşamını yitirdi.

Çocuklarının cenazesini almak için gittikleri hastanede kendilerine 7 bin 500 YTL fatura çıkartıldığını söyleyen baba Hüseyin Ataman, “Ben çiftçilik yaparak geçimini sağlayan bir kişiyim. Ölen oğlum için bizden 7 bin 500 YTL istediler. Yalvardım bu parayı 4 bin 480 YTL’ye düşürdüler. Fatura bedelini arkadaşlarımdan aldığım borç para ve kredi kartı ile ödedim. Yavrumun acısını bile yaşayamadım. Bütçemizdeki bu açığı nasıl kapatacağım bilmiyorum” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 12:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?