7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Minik geyik biberonla besleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan yavru geyik, ziyaretçilerin neşe kaynağı oldu. 'Defne' adı verilen ve biberonla beslenen geyik, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. 

Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olan yaklaşık 600 hayvanın barındığı Bursa Hayvanat Bahçesi'ne getirilen dişi geyik, hayvanat bahçesi idarecileri ve bakıcılarının yanı sıra mekanı gezen ziyaretçilerin de sevgisini kazandı. İnegöl'de bulunan geyik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne teslim edildi. 

Ziraat Mühendisi Sıla Smith, dişi geyiğin Zoopark'ın neşe kaynağı haline geldiğini söyledi. Hayvanat bahçesinin hem dinlenme hem de çocukların görerek öğrenme mekanı olmasının yanı sıra kurtarma merkezi olarak da çalıştığını belirten Smith, "İnegöl'den getirilen ve burada yeni yaşamına alıştırılmaya çalışılan bu geyiğin bakımı özenle yapılıyor. 'Defne' adını verdiğimiz geyik biberonla besleniyor. Ancak, şimdi 2,5 aylık olduğundan kuzu pelet, yonca gibi katı gıdalarla da beslenmeye başladı. Zaman zaman vitamin ve mineral takviyeleriyle geyiğin sağlıklı gelişimini sağlamaya çalışıyoruz. Bir süre sonra diğer geyiklerin yanına alınacak ve doğal yaşamına alışmaya çalışacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 13:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?