7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Minik sporcular eğlenerek öğreniyorlar

Bursa Büyükşehir Belediyespor’un spor aktiviteleri ile öğrencilerin sağlıklı birey olarak yetişmelerini sağlamak, spor sevgisi aşılamak ve başarılı olanların ise Türk sporuna kazandırılması amacıyla düzenlediği Yaz Spor Okulları coşkulu bir törenle başladı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin yaşları 7 ila 14 arasındaki öğrencilere yönelik 5 branşta düzenlediği Yaz Spor Okulları’nın Havuzlu Park Tesisleri’ndeki açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyespor Başkanı Muammer Subaşı, basketbol, voleybol, tenis, karate ve yüzme branşlarında düzenledikleri Yaz Spor Okulları’nın 3 dönem halinde gerçekleşeceğini söyledi. İlk dönemde 600 öğrenciyi ağırladığını ifade eden Subaşı, öğrencilerin bir eğitim-öğretim dönemi sonrasında tatili hak ettiklerini belirterek, “Çocuklarımız Yaz Spor Okulları’nda eğlenerek, tatil yapacaklar. Yeni eğitim öğretim dönemine enerji depolayacaklar” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerin her zaman emrinde hazır bulunduklarını söyleyen Subaşı, “Amacımız, çocuklarımızın yaz ayları boyunca zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, sağlıklı bireyler haline getirmek. Ayrıca, spor sayesinde gençlerimize takım ve ekip ruhunu da aşılıyoruz” şeklinde konuştu. Yaz Spor Okulu’nda geleceğin sporcu adaylarını yetiştirdiklerini de ifade eden Subaşı, “Geleceğin milli sporcularını şimdiden yetiştiriyoruz. Bu gençlerimiz kısa süre sonra uluslararası organizasyonlarda aldıkları başarılarla bizleri ve ülkelerini gururla temsil edecekler. Bize düşen daha fazla gencimizi spor ortamlarına çekmek, onlara sağlıklı ve temiz ortamlarda spor yapmalarını sağlamaktır” dedi. 

Veliler ise Büyükşehir Belediyesi’nin hayatın her alanında yanlarında olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Velilerden Şükrü Ferik, torununu yaz okuluna gönderdiğini belirterek, "Çocuklarımıza böyle bir imkan sağladığı için Büyükşehir Belediyesi’ne şükran borçluyum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?