7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Minik Taekwondocular ter döktü

Gürsu Belediyespor çatısı altında açılan taekwondo kursunda eğitim alan minik sporcular, düzenlenen kuşak terfi imtihanında ter döktü. 

Gürsu Belediyespor taekwondo kursuna katılan 50 sporcu, ailelerinin de katıldığı törende bir üst kuşağa geçebilmek için mücadele etti. 7-16 yaş arası çocukların katıldığı imtihanda, teknik, denge ve bilgi düzeyleri değerlendirildi. Uçan tekmelerin yaptığı gösteriler ise büyük beğeni topladı. Değerlendirmelerin ardından düzenlenen törenle sporculara terfi ettikleri kuşakların belgeleri verildi. Gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesinde sporun önemine değinen Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin herhangi bir spor dalındaki faaliyeti, onların sağlıklı bedenlere ve zihinlere sahip olmasını sağlamanın yanında, birçok kötü alışkanlıktan uzak durmalarını da sağlamaktadır. Bu sebeple tüm ailelerin çocuklarının sporu sevmesi için çaba sarfetmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Antrenör Ümit Kulak ise eğitimlerin titizlikle yapıldığını vurgulayarak, "Verdiğimiz eğitimlerde, disiplinli çalışma anlayışını çocuklarımızda oluşturarak, onların hedefe ulaşmalarını sağlıyoruz. Müsabakalara katılarak ilçemizi temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 13:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?