7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Minikler sağlık taramasından geçiyor

Bursa'nın dağ ilçesi olan Harmancık'ta, devlet hastanesi 800 ilköğretim öğrencisini sağlık kontrolünden geçirecek.

Harmancık'ta bulunan tüm ilköğretim okullarındaki öğrencileri sağlık taramasından geçirmeyi hedefleyen Harmancık Devlet Hastanesi, bugüne kadar 386 üzerinde çocuğa sağlık taraması yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nünde katkıları ile gerçekleştirilen sağlık kontrolünde genel muayene ağız ve diş sağlığı ile göz sağlığı alanlarında muayeneler yapılıyor.

Sağlık taraması uygulamasının her yıl iki defa rutin olarak yapılması gerektiğini belirten Harmancık Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Kılıç, sağlık taramasından geçirilen öğrencilerin sağlık konularında bilgilendirdiklerini söyledi.

Kılıç, "Her öğrenciye tek tek raporlar doğrultusunda çıkabilecek genel sağlık sorunları özellikle saç dökülmesi gibi sıkıntılarla alakalı incelemelerde bulunuyoruz. Ani ölüm sebeplerinin en büyük sebebi olan kalp deliği olup olmadığına özellikle dikkat ediyoruz. İlerleyen zamanlarda ciddi sorunlar açmaması için bakıyoruz. Şehit Adil Kınık İlköğretim Okulu'ndan başladık. 368 öğrenciyi sağlık taramasından geçirdik. Bazı öğrencilerde diş ve saç problemlerine rastladık. Çözümü için gerekli tedavi ve ilaç desteğinde bulunacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 10:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?