7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Miniklerin sinema keyfi

Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu ‘ Yıldırım Çocuk Kültür Şenliği’ kapsamında, çocukları ağırladı.

Bursa da ücretsiz olarak verdiği tiyatro eğitimi ile tiyatro sanatının alt yapısını oluşturan Adile Naşit Tiyatrosu, belli bir program dahilinde belirlediği eğitim kurumlarını, tesisinde misafir ederek yaş gruplarına uygun film ,tiyatro,sanat günü ve eğitici belgesel gösterimleri sunuyor.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ne bağlı Sevgi Köyü Toplum merkezi erken çocukluk gelişimi ve eğitimi projesine bağlı eğitim gören 6 yaş grubu öğrencilerini konuk eden Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu, miniklere sinema izletti. Minikler sinema izlemenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Yıldırım Çocuk Kültür Şenliğinin aralıksız devam ettiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin“ Bugünümüzün ortağı geleceğimizin sahibi yavrularımız için; belediye olarak çok çeşitli eğitici programlar tertip ediyoruz. Her hafta sonu Cumartesi,Pazar günleri tesisimiz 7 ‘den 70’ e eğitim alan tiyatro kursiyerlerimiz ile dolup taşarken, bugün olduğu gibi düzenlediğimiz çocuk kültür şenlikleri ile yavrularımıza tiyatro,sinema ve sanat günleri tertip ediyoruz. İlçemizde ürettiğimiz 19 okul arsası ile Yıldırım İlçesini eğitimde zirveye taşıdık. Sağlıktan sonraki en önemli olgu eğitim; her şeyin önünde gelir. Bu bilinç doğrultsun da yaptıklarımızla eğitime yüzde 100 destek verdik”diye konuştu.

Çok çeşitli kültür sanat faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ve tüm kent dinamiklerine düzenledikleri kültür sanat faaliyetlerinde destek olduklarını belirten Adile Naşit Tiyatrosu Müdürü Engin Dörtkardeş, film gösterimi sonrası çocuklara Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından gönderilen oyuncakları hediye etti.

Engin Dörtkardeş ‘ Yıldırım Çocuk Kültür Şenliği’ kapsamında devam eden etkinlikler ile Yıldırım İlçesinde bulunan tüm İlköğretim okullarının 3685120 nolu telefondan randevu alarak ücretsiz olarak tiyatro,sinema ve sanat günlerinden faydalandığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?