7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Minübüs bekleyen gençleri gasp ettiler

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde minübüs bekleyen 2 genci, 'Nereye gidiyorsunuz, atlayın, bırakalım' diyerek aldıkları otomobille kaçırıp, cep telefonlarını ve paralarını gasp eden 3 zanlı yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Veysel Karani Mahallesi İnönü Caddesi Hipodrum fırını önünde 16 RN 973 plakalı otomobille, minibüs bekleyen Sezer Mansız (19) ve C.G.'nin (17) yanına yaklaşan kişiler, 'Ne bekliyorsunuz, nereye gidiyorsanız, bırakalım, haydi atlayın' diyerek gençleri araca aldı. Bir süre sonra Bursa Patates Soğan Hali'ne giden zanlılar İ.D. (18), Ü.D. (18) ve Ş.Ç. (26) otomobilden inerek gençlere sopalarla saldırdı. Ardından 'üzerinizde ne varsa verin' diyen zanlılar, bıçak tehdidiyle C.G. ve Sezer Mansız'ın cep telefonlarını gasp etti. Gençlere, 'Siz kavga etmeyi biliyor musunuz? Bizi polise şikayet ederseniz, daha kötü olur' diyen zanlılar, otomobile binerek olay yerinden ayrıldı. Gasp edilen C.G. ve Sezer Mansız, otomobilin plakasını polise bildirince olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma Büro Amirliği ekipleri, otomobilin bir kiralama şirketinden başka bir isimle kiralandığını belirledi. Harekete geçen polis, olayı gerçekleştiren zanlıları gözaltına aldı. 

Yapılan incelemede zanlılardan İ.D.'nin çoğu hırsızlıktan olmak üzere 150 ayrı olaydan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Diğer iki zanlının da çeşitli suçlardan sabıkalı olduklarını öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarında suçu birbirinin üzerine atan zanlılar 'Yağma' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet çıkışında kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere sözlü saldırıda bulunan zanlıların, gasp ettikleri telefonları başka bir kimlikle telefoncuya satmaya kalkıştıkları da belirlendi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, cep telefoncuların güvenlik açısından kimliğini ibraz edemeyen kişilerden telefon almadıklarını, vatandaşların da tanımadıkları kişilerden rasgele telefon almamalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 14:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüsyn bayn IP: 88.245.7.xxx Tarih : 18.09.2008 15:47:51

BEN BUNA ŞAŞIYORUM...ADAMIN 150 SABIKASI VAR..SUÇ MAKİNESİ..ADAM HALA DIŞARDA..NE BEKLİYORLARKİ..DAHA BÜYÜK SUÇ YAPMASINI MI..USLANMIYORSA..BAKMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ..YOK EDİN..KLİM HESAP SORACAK İSDEN..BUNUN GÜNAHIDA OLMAZ..ÇÜNKÜ KENDİ TOPLUM İÇİN ZARARLIDIR...